banner
banner
banner

Ριζότο με καβούρι

Συνταγή

Ριζότο με καβούρι
Υλικά

200 γρ. καβουρόψιχα
200 γρ. ρύζι για ριζότο (arborio, vialone nano, carnaroli, καρολίνα)
1 μέτριο ξερό λευκό κρεμμύδι τριμμένο
½ φλ. λευκό ξηρό κρασί
1 κ.σ. φρέσκο τζίντζερ τριμμένο
60 γρ. αποξηραμένα μανιτάρια shiitake
 600 ml ζωμό λαχανικών
⅓ φλ. σησαμέλαιο ελαφρύ ή απαλό ελαιόλαδο
2-3 κ.σ. σχοινόπρασο ή το πράσινο από ένα φρέσκο κρεμμυδάκι πολύ ψιλοκομμένο
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

banner
Εκτέλεση

Χωρίζουμε τα “κεφαλάκια” από τα πόδια των μανιταριών. Τα ξεπλένουμε με άφθονο νερό. Ιδανικά, τα αφήνουμε να μουλιάσουν σε νερό που να φθάνει 1 εκ.. πάνω από την επιφάνειά τους σε θερμοκρασία δωματίου για 2 ώρες.  Αν δεν έχουμε χρόνο, τα μουλιάζουμε σε καυτό (όχι βραστό) νερό για 30 λεπτά. Ζεσταίνουμε το σησαμέλαιο ή το ελαιόλαδο σε μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι και σοτάρουμε το κρεμμύδι ανακατεύοντας συνέχεια σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσει τελείως αλλά να μην πάρει χρώμα, γύρω στα 15 λεπτά. Ρίχνουμε το ρύζι και ανακατεύουμε να αλειφτεί καλά με το σησαμέλαιο ή το ελαιόλαδο και να αρχίζει να παίρνει διάφανο χρώμα. Προσθέτουμε τα ⅔ του τζίντζερ και σοτάρουμε 2-3 λεπτά ακόμα. Σβήνουμε με το κρασί και μόλις εξατμιστεί ρίχνουμε τον ζωμό λαχανικών με κουτάλα, αφήνοντας να απορροφηθεί κάθε ποσότητα πριν ρίξουμε την επόμενη. Λίγο πριν γίνει το ριζότο και χρησιμοποιήσουμε όλο τον ζωμό, προσθέτουμε την καβουρόψιχα με το ζουμί της, τα μανιτάρια shiitake, το υπόλοιπο τζίντζερ και το σχοινόπρασο ή το φρέσκο κρεμμυδάκι. Δοκιμάζουμε το αλάτι, ρίχνουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρουμε αμέσως.

Α.Τ.


Γλυκό

Στο τραπέζι

banner

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

banner

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

banner

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

banner

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος