Follow us

Ψάρι τηγανητό με αλοιφή σκόρδου και δεντρολίβανο

Ψάρι τηγανητό με αλοιφή σκόρδου και δεντρολίβανο

Υλικά

Υλικά

1,5 κ. ψάρι σε φέτες ή φιλέτα

5 κεφάλια σκόρδο

½ φλ. φρέσκο δεντρολίβανο

¾ φλ. ελαιόλαδο

Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Πλένουμε τις φέτες του ψαριού, τις αλατίζουμε και τις αφήνουμε σε σουρωτήρι στο ψυγείο.

Χωρίζουμε τα σκόρδα σε σκελίδες και τα ψήνουμε σε ταψί σε προθερμασμένο φούρνο στους 160οC, μέχρι να μαλακώσουν πολύ καλά.

Βγάζουμε τη φλούδα πιέζοντας από τη βάση τους και τα λιώνουμε σε μουλινέτα μαζί με το ελαιόλαδο και 2 πρέζες αλάτι, να γίνουν σαν αλοιφή.

Μεταφέρουμε την αλοιφή σε μπολ, ανακατεύουμε μέσα το δεντρολίβανο και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Αλευρώνουμε τα ψάρια και τα τηγανίζουμε.

Τα στραγγίζουμε από το λάδι επάνω σε απορροφητικό χαρτί.

Βάζουμε 3 κ.σ αλοιφή σκόρδου σε κάθε πιάτο και από πάνω τοποθετούμε το ψάρι.

Ραντίζουμε αν θέλουμε με λίγες σταγόνες λεμόνι.

A.T.

Επίσης...

Πρασοκιµαδόπιτα

Η συνταγή για πρασοκιμαδόπιτα.

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Λαχανοντολµάδες Κοκκινιστοί

Η συνταγή για κοκκινιστούς λαχανοντολμάδες.

Κοκκινιστό Κουνουπίδι µε Κιµά

Η συνταγή για κοκκινιστό κουνουπίδι µε κιµά.

Μελιτζάνες Μπιφτεκάδα

Η συνταγή για μπιφτεκάδα μελιτζάνες.

Κινέζικο Ρύζι

Πώς θα φτιάξεις κινέζικο ρύζι.