banner
banner
banner

Ψάρι ψητό με πατάτες, ελιές, κάπαρη και δεντρολίβανο στη λαδόκολλα

Τρίτη, 27 Ιουλίου 2021

Υλικά
Υλικά

1 κ. μικρές στρογγυλές πατατούλες
4 φέτες ή φιλέτα ψαριού 250 γρ. το καθένα
1 φλ. ντομάτα ξεσποριασμένη και ψιλοκομμένη 
Ξύσμα από 1 μικρό λεμόνι
4 κ.σ. χυμό λεμονιού
20 μαύρες ή πράσινες ελιές
4 κ.σ. κάπαρη
¾ φλ.  ελαιόλαδο
4  κλωναράκια φρέσκο δεντρολίβανο
αλάτι, πιπέρι
Για γαρνιτούρα: 400 γρ. φρέσκα φασολάκια νερόβραστα

banner
Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C. Πλένουμε καλά τις πατάτες –δεν τις ξεφλουδίζουμε- και τις  βράζουμε σε ελαφρώς αλατισμένο νερό για περίπου 10 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν. Τις αφήνουμε σε σουρωτήρι να στραγγίσουν καλά. Κόβουμε 4 μεγάλα κομμάτι λαδόκολλα περίπου 50  εκ. το καθένα μήκος, το αλείφουμε με ελαιόλαδο και βάζουμε επάνω από ένα κομμάτι ψαριού.  Μοιράζουμε επάνω τη ντομάτα, πασπαλίζουμε με το ξύσμα λεμονιού και ραντίζουμε με το χυμό. Ακουμπάμε επάνω τις πατάτες, τις  ελιές και την κάπαρη ξεπλυμένη από την άλμη της,  ρίχνουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τοποθετούμε το δεντρολίβανο  στην κορυφή. Τυλίγουμε χαλαρά το σύνολο με διπλό τύλιγμα, φροντίζοντας να μην αφήνουμε εμφανή κενά. Ψήνουμε γύρω στα 25 λεπτά. Σερβίρουμε αμέσως τα πακέτα σε κάθε πιάτο –το ανοίγει ο καθένας επί τόπου- και συνοδεύουμε με νερόβραστα φρέσκα φασολάκια, ραντισμένα με λίγες σταγόνες εκλεκτό ελαιόλαδο.


Α.Τ.

Updated: 27/07/21
Ημ/νια α' δημοσίευσης: 07/07/16



Δείτε όλα τα συνταγογραφικά της ενότητας

Στο τραπέζι

banner

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

banner

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

banner

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

banner

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος