Follow us

Ψάρι ψητό με πατάτες, ελιές, κάπαρη και δεντρολίβανο στη λαδόκολλα

Ψάρι ψητό με πατάτες, ελιές, κάπαρη και δεντρολίβανο στη λαδόκολλα

Υλικά

Υλικά

1 κ. μικρές στρογγυλές πατατούλες

4 φέτες ή φιλέτα ψαριού 250 γρ. το καθένα

1 φλ. ντομάτα ξεσποριασμένη και ψιλοκομμένη 

Ξύσμα από 1 μικρό λεμόνι

4 κ.σ. χυμό λεμονιού

20 μαύρες ή πράσινες ελιές

4 κ.σ. κάπαρη

¾ φλ.  ελαιόλαδο

4  κλωναράκια φρέσκο δεντρολίβανο

αλάτι, πιπέρι

Για γαρνιτούρα: 400 γρ. φρέσκα φασολάκια νερόβραστα

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C.

Πλένουμε καλά τις πατάτες –δεν τις ξεφλουδίζουμε- και τις βράζουμε σε ελαφρώς αλατισμένο νερό για περίπου 10 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν.

Τις αφήνουμε σε σουρωτήρι να στραγγίσουν καλά.

Κόβουμε 4 μεγάλα κομμάτι λαδόκολλα περίπου 50 εκ.

το καθένα μήκος, το αλείφουμε με ελαιόλαδο και βάζουμε επάνω από ένα κομμάτι ψαριού. Μοιράζουμε επάνω τη ντομάτα, πασπαλίζουμε με το ξύσμα λεμονιού και ραντίζουμε με το χυμό.

Ακουμπάμε επάνω τις πατάτες, τις ελιές και την κάπαρη ξεπλυμένη από την άλμη της, ρίχνουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τοποθετούμε το δεντρολίβανο στην κορυφή.

Τυλίγουμε χαλαρά το σύνολο με διπλό τύλιγμα, φροντίζοντας να μην αφήνουμε εμφανή κενά.

Ψήνουμε γύρω στα 25 λεπτά.

Σερβίρουμε αμέσως τα πακέτα σε κάθε πιάτο –το ανοίγει ο καθένας επί τόπου- και συνοδεύουμε με νερόβραστα φρέσκα φασολάκια, ραντισμένα με λίγες σταγόνες εκλεκτό ελαιόλαδο.

Α.Τ.Updated: 27/07/21Ημ/νια α' δημοσίευσης: 07/07/16

Επίσης...

Πρασοκιµαδόπιτα

Η συνταγή για πρασοκιμαδόπιτα.

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Λαχανοντολµάδες Κοκκινιστοί

Η συνταγή για κοκκινιστούς λαχανοντολμάδες.

Κοκκινιστό Κουνουπίδι µε Κιµά

Η συνταγή για κοκκινιστό κουνουπίδι µε κιµά.

Μελιτζάνες Μπιφτεκάδα

Η συνταγή για μπιφτεκάδα μελιτζάνες.

Κινέζικο Ρύζι

Πώς θα φτιάξεις κινέζικο ρύζι.