Follow us

Ψάρι με σάλτα Salmoriglio (συνταγή Σικελίας)

Ψάρι με σάλτα Salmoriglio (συνταγή Σικελίας)

Υλικά

Υλικά

1,5 κ. φιλέτο από μυλοκόπι ή σολομό ή πέστροφα

4 -5 κ.σ. λευκό ξύδι

2 κ.σ. χυμό λεμονιού

½ φλ. ψίχουλα από μπαγιάτικο ψωμί 

4 κ.σ.  παρθένο ελαιόλαδο

Για τη σάλτσα Salmoriglio

2 κ.σ. φρέσκο θυμάρι

1 ½ κ.σ. χυμό λεμονιού

1 κ.σ. μουστάρδα Dijon

2 κ.σ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου 

3 κ.σ. παρθένο ελαιόλαδο

αλάτι

Εκτέλεση

Πλένουμε τα φιλέτα, τα περιχύνουμε με ξύδι, τα αφήνουμε 10 λεπτά, τα ξεπλένουμε με κρύο νερό, τα αλατίζουμε τα μεταφέρουμε σε σουρωτήρι και τα βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.

Τα βγάζουμε από το ψυγείο και τα αραδιάζουμε σε πυρίμαχο σκεύος σε μονή σειρά.

Τα ραντίζουμε με το χυμό λεμονιού, τα πασπαλίζουμε με τα μισά ψίχουλα ψωμιού και τα ραντίζουμε με 2 κ.σ ελαιόλαδο.

Πασπαλίζουμε με τα υπόλοιπα ψίχουλα ψωμιού και περιχύνουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο.

Σκεπάζουμε με πλαστική μεμβράνη το σκεύος και αφήνουμε τα ψάρια να μαριναριστούν σε θερμοκρασία δωματίου για 30 λεπτά.

Βάζουμε στη μουλινέτα το θυμάρι, τον χυμό λεμονιού, τη μουστάρδα και μια γερή πρέζα αλάτι.

δουλεύουμε για 1 λεπτό.

Προσθέτουμε το βούτυρο και δουλεύουμε πάλι, μέχρι να έχουμε ένα λείο μείγμα.

Μεταφέρουμε σε μπολ και ρίχνουμε σιγά –σιγά το ελαιόλαδο όπως στη μαγιονέζα, χτυπώντας συνέχεια με τον αβγοδάρτη.

Όταν το ελαιόλαδο ενσωματωθεί πλήρως, μεταφέρουμε τη σάλτσα σε σαλτσιέρα.

Προθερμάνουμε τον φούρνο στους 200 ° C.

Βγάζουμε την πλαστική μεμβράνη από το σκεύος με τα ψάρια και ψήνουμε περίπου 12 με 15 λεπτά.

Μεταφέρουμε τα ψάρια σε πιατέλα, περιχύνουμε με τη σάλτσα salmoriglio και σερβίρουμε.

Α.Τ.

Επίσης...

Εξωτική Σαλάτα

Ένα ολόκληρο πρωινό με τον Νίκο Βαρβέρn. Ο signore Interni + Moda Bagno ξεναγεί το ΕΥ στο σπίτι του και μας μαγειρεύει ότι επιφυλάσσει μόνο στους εντιμότατους φίλους του.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Μπακαλιαροκεφτέδες

Πώς θα φτιάξεις μπακαλιαροκεφτέδες.

Πιπεράτος Σολομός

Η συνταγή για πιπεράτο σολομό.

Σουπιές µε Σπανάκι

Η συνταγή για σουπιές µε σπανάκι.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.

Πράσα, Ρύζι και Σουπιά

Η συνταγή για πράσα, ρύζι και σουπιά.

Γαλέος µε Σπανάκι

Η συνταγή για γαλέο με σπανάκι.

Χταπόδι Στιφάδο

Η συνταγή για χταπόδι στιφάδο.

Σουφλέ με Παστό Μπακαλιάρο και Λαχανικά

Στην Ελλάδα δεν συνηθίζουμε τα σουφλέ με ψάρι και θαλασσινά, όλη η Ευρώπη όμως τα λατρεύει.

Μύδια Σαγανάκι με Φέτα

Η συνταγή για μύδια σαγανάκι με φέτα.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.