Υλικά
500 γρ. μέτριες γαρίδεςΥλικά
500 γρ. φιλέτο ψαριού
500 ml γάλα καρύδας
1/3 φλ. σπορέλαιο
2 μικρές φρέσκες καυτερές πιπεριές
1 κ.γ. ξύσμα λάιμ
1 σκελίδα σκόρδο πολύ ψιλοκομμένη
1 κ.γ. φρέσκο τζίντζερ τριμμένο
3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1 φλ. φρέσκο κόλιανδρο ψιλοκομμένο
3 κ.σ. φιστίκι αράπικο τριμμένο (αν θέλουμε)
Αλάτι
Εκτέλεση
Kόβουμε το ψάρι σε μπουκιές, το αλατίζουμε και το αφήνουμε στο ψυγείο σε σουρωτήρι.
Καθαρίζουμε τις γαρίδες και τις αφήνουμε στο ψυγείο σε σουρωτήρι να στραγγίσουν.
Κόβουμε τις πιπεριές στη μέση καθέτως και αφαιρούμε τους σπόρους και τις μεμβράνες.
Ζεσταίνουμε το σπορέλαιο σε μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά και τσιγαρίζουμε το ψάρι για 2 λεπτά γυρίζοντάς το προσεκτικά να ροδίσει.
Προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια και το σκόρδο και μαγειρεύουμε άλλα 2 λεπτά.
Προσθέτουμε το γάλα καρύδας, τα αρτύματα (πιπεριές, λάιμ, τζίντζερ) και τις γαρίδες και μαγειρεύουμε άλλα 2 -3 λεπτά μέχρι να πήξει κάπως η σάλτσα.
Αποσύρουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε τον κόλιανδρο και ανακατεύουμε προσεκτικά.
Δοκιμάζουμε το αλάτι και σερβίρουμε επάνω σε ρύζι μπασμάτι με γαρνιτούρα, αν θέλουμε, τριμμένο ανάλατο αράπικο φιστίκι.
Α.Τ.