Follow us

Πουτίγκα των parsee με ψωμί και βούτυρο- Parsee pav makhan nu pudding

Η Ινδία κατακτά τους αθηναϊκούς ουρανίσκους και οι γεύσεις της αναδεικνύονται σε trendy food της χρονιάς. Ο καλύτερος Ινδός σεφ του Λονδίνου, Cyrus Todiwala, μυεί το ΕΥ στη Νέα Υψηλή Κουζίνα των μαχαραγιάδων.

Πουτίγκα των parsee με ψωμί και βούτυρο- Parsee pav makhan nu pudding

Υλικά

Υλικά

1 λίτρο γάλα

5 αβγά

150-200 γρ. ζάχαρη (συν άφθονη έξτρα ποσότητα για το πασπάλισμα του ταψιού)

1/2 κ.γλ. βανίλια (φυσικό εκχύλισμα)

1/2 κ.γλ. κακουλές και 1/2 κ.γλ. μοσχοκάρυδο (τριμμένα)

5-6 φέτες άσπρο ψωμί

1 κ.γλ. σταφίδα

1 1/2 κ.σ. ξερά φρούτα, ανάμικτα και ψιλοκομμένα

12-15 αμύγδαλα χονδροκομμένα

1 κ.σ. ροδόνερο και 1 κ.σ. φιστίκια Αιγίνης

Άφθονο βούτυρο

Παρασκευή

Οδηγούμε το γάλα σε βρασμό σε βαριά κατσαρόλα και μετά το σιγοβράζουμε για μισή ώρα, καθαρίζοντας κάθε λίγα λεπτά τα τοιχώματα της, με μια βούρτσα ζαχαροπλαστικής, βουτηγμένη σε κρύο νερό.

(Προσοχή μόνο, μη βουτάτε τη βούρτσα στο γάλα).

Με όλη αυτήν τη διαδικασία, το γάλα θα έχει καλύτερη γεύση.

Ξύνουμε επίσης τον πάτο της κατσαρόλας με ξύλινη σπάτουλα, γιατί αλλιώς κολλάει και παίρνει γεύση καραμέλας γάλακτος.

Αποσύρουμε το γάλα από τη φωτιά, όταν έχει μείνει το 1/4 του αρχικού του όγκου και κολλάει στη σπάτουλα σαν ελαφριά κρέμα.

Χτυπάμε τα αβγά μαζί με τη ζάχαρη, μέχρι να γίνουν σαν αφρός.

Ρίχνουμε σιγά σιγά το ζεστό γάλα και τα χτυπάμε για 1 λεπτό.

Προσθέτουμε μπαχαρικά, βανίλια και ροδόνερο.

Βουτυρώνουμε γενναιόδωρα ένα βαθύ ταψί χωρητικότητας πάνω από 1,5 λίτρο.

Κατόπιν το πασπαλίζουμε καλά με ζάχαρη σε όλη του την επιφάνεια.

Βουτυρώνουμε τις φέτες του ψωμιού και από τις δυο πλευρές και στρώνουμε τις μισές στο ταψί, έτσι ώστε να μη σκεπάζουν η μία την άλλη (τις κόβουμε, αν χρειαστεί).

Πασπαλίζουμε με τις σταφίδες και τα ξερά φρούτα.

Μετά, σκεπάζουμε με το υπόλοιπο ψωμί και περιχύνουμε με τα χτυπημένα αβγά.

Πασπαλίζουμε με αμύγδαλα και φιστίκια και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για 10 λεπτά.

Έπειτα, χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 180°C και ψήνουμε για 15-20 λεπτά ακόμη (μέχρι το μαχαίρι που βυθίζουμε μέσα στο γλυκό να βγαίνει καθαρό).

Η πουτίγκα πρέπει να έχει τραγανή και χρυσή επιφάνεια, γι αυτό ίσως χρειαστεί ένα σύντομο πέρασμα από το γκριλ.

Επίσης...

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές