Follow us

Πουγκί με φινόκιο / μεζεδάκια για τη βότκα

Γιορτάζουμε, πίνουμε, διασκεδάζουμε. Καλούμε στο σπίτι τους φίλους μας, τα ποτά τους δικά τους: εύκολα και πρωτότυπα μεζεδάκια για το ουίσκι, τη βότκα ή τη σαμπάνια μας.

Πουγκί με φινόκιο / μεζεδάκια για τη βότκα

Υλικά

Υλικά (για 6 άτομα)

2 φύλλα κρούστας

2 φινόκιο (καθαρισμένα και κομμένα στη μέση)

1 ματσάκι άνηθο

2 cl βότκα

3 cl κρέμα

5 cl ζωμός

2 cl ξίδι

20 γρ. βούτυρο

Αλάτι, πιπέρι

Σογιέλαιο

Μαγείρεμα: 20΄

Παρασκευή

Βράζουμε το φινόκιο σε νερό που κοχλάζει μαζί με το ξίδι και λίγο αλάτι, για 10 λεπτά.

Κατόπιν, το βγάζουμε, το κρυώνουμε και το ψιλοκόβουμε σε κύβους.

Σοτάρουμε το φινόκιο με το βούτυρο, το φλαμπάρουμε με τη βότκα, και όταν σβήσουν οι φλόγες, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 5 λεπτά.



Αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο (μία φορά) άνηθο.



Κόβουμε τα φύλλα σε τετράγωνα 5x5 εκ., τα λαδώνουμε, προσθέτουμε λίγη γέμιση και κλείνουμε τα πουγκιά με λωριδίτσες πράσου ή φρέσκου κρεμμυδιού, ζεματισμένες για 1 λεπτό σε βραστό νερό.

Επίσης...

Πρασοκιµαδόπιτα

Η συνταγή για πρασοκιμαδόπιτα.

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Λαχανοντολµάδες Κοκκινιστοί

Η συνταγή για κοκκινιστούς λαχανοντολμάδες.

Κοκκινιστό Κουνουπίδι µε Κιµά

Η συνταγή για κοκκινιστό κουνουπίδι µε κιµά.

Μελιτζάνες Μπιφτεκάδα

Η συνταγή για μπιφτεκάδα μελιτζάνες.

Κινέζικο Ρύζι

Πώς θα φτιάξεις κινέζικο ρύζι.