banner
banner

Πλιγούρι με συκωτάκια, σταφίδες, κουκουνάρι και πορτοκάλι

Συνταγή

Πλιγούρι με συκωτάκια, σταφίδες, κουκουνάρι και πορτοκάλι
Υλικά

1 ½ φλ. πλιγούρι
300 γρ. συκωτάκια κοτόπουλου
1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
3 φλ. καυτό νερό
3 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
1/3 φλ. βούτυρο
½ φλ. μπράντι
1 κ.γ. τριμμένη κανέλα
4 κ.σ. κουκουνάρια καβουρδισμένα
2 κ.σ. μαύρες σταφίδες
2 κ.σ. ξύσμα πορτοκαλιού
½ φλ. ξερό δυόσμο
½ φλ. σπόροι ροδιού
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

banner
Εκτέλεση

Καθαρίζουμε και πλένουμε τα συκωτάκια. Τα ζεματίζουμε σε βραστό νερό 2 λεπτά, τα στραγγίζουμε και κόβουμε το καθένα σε τρία κομμάτια. Τα στεγνώνουμε καλά. Λιώνουμε το βούτυρο σε χαμηλή κατσαρόλα και σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά τα κρεμμύδια μαζί με την κανέλα, ανακατεύοντας συνέχεια μέχρι να μαλακώσει λίγο το κρεμμύδι. Προσθέτουμε τα συκωτάκια και ανακατεύουμε μέχρι να πάρουν καστανό χρώμα απ’ έξω και να μείνουν ροζ από μέσα. Τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα στην άκρη. Ρίχνουμε στην κατσαρόλα το πλιγούρι, ανακατεύουμε, σβήνουμε με το μπράντι και όταν εξατμισθεί, προσθέτουμε 1 φλ. καυτό νερό και σιγοβράζουμε. Όταν κοντεύει να απορροφηθεί, προσθέτουμε και το άλλο φλιτζάνι καυτό νερό, αλατίζουμε και συνεχίζουμε το βράσιμο. Πέντε λεπτά πριν γίνει το πλιγούρι, προσθέτουμε τα συκωτάκια, το ξύσμα του πορτοκαλιού, τα κουκουνάρια, τις σταφίδες και τον δυόσμο και ανακατεύουμε ελαφρά. Αποσύρουμε από τη φωτιά και μεταφέρουμε το πλιγούρι σε βαθουλή πιατέλα. Στολίζουμε την επιφάνεια με το ρόδι και τον μαϊντανό.


A.T.


Γλυκό

Στο τραπέζι

banner

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

banner

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

banner

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

banner

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος