Υλικά
Υλικά
4 πέστροφες φιλεταρισμένες
1 λεμόνι
1 φλ. τσ. καλαμποκάλευρο
½ φλ.τσ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
½ φλ. τσ. γάλα
2 αβγά
½ φλ. τσ. ηλιέλαιο
2 κ.σ μέλι πικρό (κουμαριάς, από ρείκι, καστανιάς, βελανιδιάς)
4 κ.σ φρέσκος χυμός λεμονιού
αλάτι, πιπέρι
Παρασκευή
Αλατίζουμε τα φιλέτα, τα βάζουμε σε σουρωτήρι και τα διατηρούμε στο ψυγείο τουλάχιστον 2 ώρες.
Βγάζουμε τα φιλέτα από το ψυγείο και αλείφουμε το κάθε φιλέτο με χυμό λεμονιού.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το καλαμποκάλευρο, το αλεύρι και το πιπέρι.
Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε τα αβγά με το γάλα, μέχρι να ενωθούν καλά.
Αλευρώνουμε κάθε φιλέτο, το τινάζουμε να φύγει το περισσευούμενο αλεύρι, το βουτάμε στο μείγμα αβγό –γάλα και μετά το ξαναπερνάμε από το αλεύρι.
Βάζουμε το σπορέλαιο να κάψει σε μέτρια φωτιά.
Τηγανίζουμε τα φιλέτα γύρω στα 5 λεπτά από κάθε μεριά.
Περιχύνουμε με το μέλι τα ψάρια και συνεχίζουμε το τηγάνισμα άλλα 4 λεπτά.
Σερβίρουμε τα φιλέτα με τέταρτα λεμονιού και ψιλοκομμένο μαϊντανό.
A.T.