Follow us

Πέστροφες πανέ με μέλι

Πέστροφες πανέ με μέλι

Υλικά

Υλικά

4 πέστροφες φιλεταρισμένες

1 λεμόνι 

1 φλ. τσ. καλαμποκάλευρο 

½ φλ.τσ.  αλεύρι για όλες τις χρήσεις 

½  φλ. τσ. γάλα

2 αβγά

½ φλ. τσ. ηλιέλαιο 

2 κ.σ μέλι πικρό (κουμαριάς, από ρείκι, καστανιάς, βελανιδιάς)

4 κ.σ φρέσκος χυμός λεμονιού

αλάτι, πιπέρι

Παρασκευή

Αλατίζουμε τα φιλέτα, τα βάζουμε σε σουρωτήρι και τα διατηρούμε στο ψυγείο τουλάχιστον 2 ώρες.

Βγάζουμε τα φιλέτα από το ψυγείο και αλείφουμε το κάθε φιλέτο με χυμό λεμονιού.

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το καλαμποκάλευρο, το αλεύρι και το πιπέρι.

Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε τα αβγά με το γάλα, μέχρι να ενωθούν καλά.

Αλευρώνουμε κάθε φιλέτο, το τινάζουμε να φύγει το περισσευούμενο αλεύρι, το βουτάμε στο μείγμα αβγό –γάλα και μετά το ξαναπερνάμε από το αλεύρι.

Βάζουμε το σπορέλαιο να κάψει σε μέτρια φωτιά.

Τηγανίζουμε τα φιλέτα γύρω στα 5 λεπτά από κάθε μεριά.

Περιχύνουμε με το μέλι τα ψάρια και συνεχίζουμε το τηγάνισμα άλλα 4 λεπτά.

Σερβίρουμε τα φιλέτα με τέταρτα λεμονιού και ψιλοκομμένο μαϊντανό.

A.T.

Επίσης...

Εξωτική Σαλάτα

Ένα ολόκληρο πρωινό με τον Νίκο Βαρβέρn. Ο signore Interni + Moda Bagno ξεναγεί το ΕΥ στο σπίτι του και μας μαγειρεύει ότι επιφυλάσσει μόνο στους εντιμότατους φίλους του.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Μπακαλιαροκεφτέδες

Πώς θα φτιάξεις μπακαλιαροκεφτέδες.

Πιπεράτος Σολομός

Η συνταγή για πιπεράτο σολομό.

Σουπιές µε Σπανάκι

Η συνταγή για σουπιές µε σπανάκι.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.

Πράσα, Ρύζι και Σουπιά

Η συνταγή για πράσα, ρύζι και σουπιά.

Γαλέος µε Σπανάκι

Η συνταγή για γαλέο με σπανάκι.

Χταπόδι Στιφάδο

Η συνταγή για χταπόδι στιφάδο.

Σουφλέ με Παστό Μπακαλιάρο και Λαχανικά

Στην Ελλάδα δεν συνηθίζουμε τα σουφλέ με ψάρι και θαλασσινά, όλη η Ευρώπη όμως τα λατρεύει.

Μύδια Σαγανάκι με Φέτα

Η συνταγή για μύδια σαγανάκι με φέτα.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.