Follow us

Πέστροφες με ντομάτα

Πέστροφες με ντομάτα

Υλικά

Υλικά

4 πέστροφες

1 κ. ντομάτες

½ φλ. ελαιόλαδο 

½ φλ. μαϊντανό ψιλοκομμένο 

1 κ.σ ξερή ρίγανη

4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες 

1 φλ. λευκό ξηρό κρασί 

αλάτι, πιπέρι

Παρασκευή

Πλένουμε και καθαρίζουμε τις πέστροφες, αφαιρούμε το κεφάλι, τις αλατίζουμε χαράζουμε το δέρμα λοξά και οριζοντίως 2-3 φορές, τις βάζουμε σε σουρωτήρι και τις κρατάμε στο ψυγείο τουλάχιστον για 2 ώρες.

Πλένουμε, καθαρίζουμε και ξεσποριάζουμε σχολαστικά τις ντομάτες (τις κόβουμε στα δύο και τις σφίγγουμε από πάνω, αφήνοντας τους σπόρους και τα υγρά να φύγουν).

Τις κόβουμε σε μικρούς κύβους.

Τις βάζουμε σε σουρωτήρι για μισή ώρα να στραγγίσουν κι άλλο.

Τις ανακατεύουμε σε μπολ μαζί με το σκόρδο, το μαϊντανό, τη ρίγανη, το κρασί και το ελαιόλαδο.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ο C.

Αλείφουμε με ελαιόλαδο μια αντικολλητική λαμαρίνα φούρνου και αραδιάζουμε τα ψάρια.

Τα σκεπάζουμε με το μείγμα της ντομάτας.

Ψήνουμε για 20 λεπτά.

A.T.

Επίσης...

Πρασοκιµαδόπιτα

Η συνταγή για πρασοκιμαδόπιτα.

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Λαχανοντολµάδες Κοκκινιστοί

Η συνταγή για κοκκινιστούς λαχανοντολμάδες.

Κοκκινιστό Κουνουπίδι µε Κιµά

Η συνταγή για κοκκινιστό κουνουπίδι µε κιµά.

Μελιτζάνες Μπιφτεκάδα

Η συνταγή για μπιφτεκάδα μελιτζάνες.

Κινέζικο Ρύζι

Πώς θα φτιάξεις κινέζικο ρύζι.