Υλικά
Υλικά
4 πέστροφες
2 αβγά
1/3 φλ. γάλα
1 ½ φλ. τριμμένη φρυγανιά
3 κ.σ. ελαιόλαδο
1/3 φλ. κάπαρη ξαλμυρισμένη
½ φλ. ελιές Καλαμών ξεκουκουτσιασμένες
1 πιπεριά Φλωρίνης κομμένη σε μικρά κομματάκια
6 φιλέτα αντσούγιας
2 λεμόνια σε κομμένα σε πολύ λεπτές φέτες (χωρίς τα κουκούτσια)
½ φλ. ψιλοκομμένος μαϊντανός
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Παρασκευή
Πλένουμε και καθαρίζουμε τις πέστροφες, αφαιρούμε το κεφάλι, τις αλατίζουμε, τις βάζουμε σε σουρωτήρι και τις κρατάμε στο ψυγείο τουλάχιστον για 2 ώρες.
Προθερμαίνουμε το γκριλ στους 180ο.
Χτυπάμε τα αβγά, το γάλα και όσοι πιπέρι θέλουμε σε ένα μπολ.
Βάζουμε σε μια ρηχή απλωτή πιατέλα τη φρυγανιά.
Βουτάμε ένα ένα τα ψάρια στο μείγμα αβγά –γάλα και μετά τα περνάμε από τη φρυγανιά και την πιέζουμε να κολλήσει στο δέρμα.
Αλείφουμε με λάδι μια σχάρα διπλή και τη βάζουμε κάτω από το γκριλ να κάψει.
Βάζουμε στο κάτω μέρος του φούρνου ένα ταψί με λίγο νερό.
Ακουμπάμε τα ψάρια επάνω στη σχάρα και τα ψήνουμε 6 – 7 λεπτά από κάθε μεριά.
Βάζουμε στη μουλινέτα τις ελιές, την κάπαρη, το πιπέρι και τις αντσούγιες.
Δουλεύουμε μέχρι να έχουμε ένα χοντροαλεσμένο μείγμα.
Μεταφέρουμε σε μπολ και ανακατεύουμε μέσα την πιπεριά και το μαϊντανό.
Σερβίρουμε από ένα ψάρι σε κάθε πιάτο και βάζουμε δίπλα σε κάθε ψάρι λίγη από τη «salsa» κάπαρη –ελιές -αντσούγιες.
Γαρνίρουμε με τις λεπτές φέτες του λεμονιού.
A.T.