banner
banner
banner

Πεσκανδρίτσα με λευκή σάλτσα και προσούτο

Συνταγή

Πεσκανδρίτσα με λευκή σάλτσα και προσούτο
Υλικά

1,5 κ. πεσκανδρίτσα (ή ροφός ή βλάχος σε μερίδες)
250  γρ. προσούτο
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 φλ. λευκό ξηρό κρασί
3 κ.σ. βούτυρο
2 κ.σ. αλεύρι
1 φλ. γάλα
½ φλ. άνηθο ψιλοκομμένο
2 κ.σ. ξύσμα λεμονιού
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

banner
Εκτέλεση

Πλένουμε τα κομμάτια της πεσκανδρίτσας, τα αλατίζουμε και τα βάζουμε σε σουρωτήρι στο ψυγείο. Ζεσταίνουμε το βούτυρο σε μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι και σοτάρουμε το κρεμμύδι σε πολύ χαμηλή φωτιά μέχρι να λιώσει σχεδόν και να γίνει σαν λευκή μαρμελάδα. Ανεβάζουμε τη φωτιά, προσθέτουμε το προσούτο σε λεπτές λωρίδες, ανακατεύουμε για 1 -2 λεπτά, ρίχνουμε την πεσκανδρίτσα, σοτάρουμε γρήγορα από όλες τις μεριές και σβήνουμε με το κρασί. Όταν εξατμισθεί το κρασί ρίχνουμε καυτό νερό μέχρι τη μέση του ψαριού και μόλις πάρει βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά, ταπώνουμε την κατσαρόλα και σιγομαγειρεύουμε κουνώντας κυκλικά πού και πού την κατσαρόλα, μέχρι να χωριστεί το κόκκαλο από τη σάρκα. Βγάζουμε την πεσκανδρίτσα με τρυπητή κουτάλα σε πιατέλα. Διαλύουμε το κορνφλάουρ στο γάλα, το ρίχνουμε στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να πήξει ελαφρά η σάλτσα και να γίνει λεία. Μεταφέρουμε τα κομμάτια της πεσκανδρίτσας στην κατσαρόλα, πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο άνηθο και ξύσμα λεμονιού και σερβίρουμε το φαγητό ζεστό μαζί με βραστές πατάτες και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.


Α.Τ.


Γλυκό

Στο τραπέζι

banner

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

banner

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

banner

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

banner

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος