Follow us

Παλαμίδα με σάλτσα κάπαρης και λεμονιού

Παλαμίδα με σάλτσα κάπαρης και λεμονιού

Υλικά

Υλικά

4 μεγάλες φέτες παλαμίδας* 

2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες

½ φλ. λευκό ξηρό κρασί

1/3  φλ. φρέσκο χυμό λεμονιού

1 κ.σ. ξύσμα λεμονιού

2  κ.σ. κάπαρη, πλυμένη και στραγγισμένη από την άλμη

1 κ.σ. παγωμένο φρέσκο βούτυρο, κομμένο σε κύβους

1 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό

¾ φλ. ελαιόλαδο

Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Πλένουμε το ψάρι πολύ καλά, αφαιρούμε όλο το αίμα αν υπάρχει στην σπονδυλική στήλη, κόβουμε τα πλαϊνά πτερύγια, αλατίζουμετις φέτες, τις βάζουμε σε σουρωτήρι και αφήνουμε στο ψυγείο για 2 -3 ώρες.

Όταν πρόκειται να το μαγειρέψουμε, ζεσταίνουμε σε μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι το ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.

Τηγανίζουμε για 5 -6 λεπτά από κάθε μεριά, μέχρι να πάρουν οι φέτες χρυσαφί χρώμα και να ξεκολλάει η σάρκα από το κεντρικό κόκκαλο.

Μεταφέρουμε τις φέτες σε πιατέλα και τις σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο για να μείνουν ζεστές.

Πετάμε το λάδι που τηγανίζουμε την παλαμίδα και ρίχνουμε φρέσκο, ίσα να καλυφθεί ο πάτος του τηγανιού.

Σωτάρουμε το σκόρδο για 1 λεπτά σε πολύ χαμηλή φωτιά, ρίχνουμε το κρασί και μόλις εξατμισθεί, προσθέτουμε μισό φλιτζάνι καυτό νερό, το χυμό λεμονιού, τη ρίγανη και την κάπαρη.

Αλατίζουμε και μαγειρεύουμε σε δυνατή φωτιά 3 -4 λεπτά, αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο, το ξύσμα λεμονιού και τον μαϊντανό.

Κουνάμε κυκλικά τη τηγάνι να λιώσει το βούτυρο και να πυκνώσει η σάλτσα, ρίχνουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρουμε τη σάλτσα επάνω στις φέτες της παλαμίδας. *Μπορούμε εναλλακτικά να χρησιμοποιήσουμε φέτες ξιφία ή γαλέου.

Η παλαμίδα είναι τέλεια αν ψηθεί στη σχάρα αντί να τηγανισθεί.

Η συνταγή αυτή μπορεί να γίνει επίσης και με ρείκι ή τόνο.

Α.Τ.

Επίσης...

Πρασοκιµαδόπιτα

Η συνταγή για πρασοκιμαδόπιτα.

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Λαχανοντολµάδες Κοκκινιστοί

Η συνταγή για κοκκινιστούς λαχανοντολμάδες.

Κοκκινιστό Κουνουπίδι µε Κιµά

Η συνταγή για κοκκινιστό κουνουπίδι µε κιµά.

Μελιτζάνες Μπιφτεκάδα

Η συνταγή για μπιφτεκάδα μελιτζάνες.

Κινέζικο Ρύζι

Πώς θα φτιάξεις κινέζικο ρύζι.