Follow us

Οι υπέροχες κρύες σούπες

Οι υπέροχες κρύες σούπες

Τολμήστε τις! Είναι το πιο δροσερό ορεκτικό για μεσημέρι ή βράδυ, είναι υγιεινές και γίνονται εύκολα και γρήγορα. Με βασικό συστατικό ένα λαχανικό (ντομάτα, αγγούρι, καρότο, σέλερι, παντζάρι και άλλα) απαιτούν μυρωδικά σαν το δυόσμο, το μαϊντανό, τη μέντα, το βασιλικό ή τον φρέσκο κόλιαντρο, που θα δώσει μια εξωτική πινελιά στο σύνολο. Τους ταιριάζουν οι καυτερές και οι ξινές νότες.Το γιαούρτι συμμετέχει συχνά στο μείγμα ή προστίθεται μια κουταλιά από πάνω. Ακόμα πιο προχωρημένη ιδέα είναι μια μπάλα παγωτού με αλμυρή γεύση στο κέντρο. Για παράδειγμα, σε σούπα αγγουριού μια μπάλα σορμπέ ντομάτας με βασιλικό. Οι συνδυασμοί πολλοί, φτάνει να τους έχετε δοκιμάσει από πριν. Οι σούπες έχουν το καλό ότι "διορθώνονται" ευκολότερα από κάθε άλλο φαγητό. Θα τις σερβίρετε παρέα με φρυγανισμένο ψωμί, σε βαθιά πιάτα ή μπολ. Δοκιμάστε τις μέσα σε φαρδιά, κοντά ποτήρια που θα προσθέσουν στυλ στο τραπέζι. Υπολογίστε πάντοτε μια πολύωρη αναμονή στο ψυγείο, που είναι απαραίτητη για να δέσουν οι γεύσεις. Η πολύ χαμηλή θερμοκρασία είναι αναγκαία για να εκφράσουν το δυναμικό τους αυτές οι παρασκευές -ορισμένοι τις σερβίρουν και με δυο-τρία παγάκια!

Επίσης...

Ανοιξιάτικες πίτες

Οι πίτες είναι κορυφαίο ελληνικό γαστρονομικό brand, έρωτας διαχρονικός και, πιο πεζά, ο πιο ωραίος τρόπος για να ταΐσεις πολύ κόσμο και να περισσέψει για κολατσιό, για το γραφείο, το σχολείο και τα συναφή.

Περισσότερα από

Φαγητό

15 τρόποι να απολαύσουμε τα όστρακα

Νόστιμα, ελαφριά, υγιεινά. Και κάτι ακόμα σημαντικό: τα όστρακα σε ταξιδεύουν. Είναι το πιάτο που θα κάνει τη διαφορά στο τραπέζι, απλά και εύκολα. Στο καθημερινό και στο πιο "περιποιημένο".

Ταραμοσαλάτα; Φτιάξτε την καλύτερη!

Το πιάτο-βεντέτα που δεν λείπει ποτέ από το τραπέζι της νηστείας (αρχής γενομένης από την Καθαρή Δευτέρα) είναι σίγουρα η ταραμοσαλάτα. Τι χρειάζεται για να είναι επιτυχημένη;