banner
banner
banner

Μυλοκόπι σοτέ με λεμονάτο πουρέ κουνουπιδιού, σέσκουλα και σάλτσα με χυμό λαχανικών, ελιές Καλαμάτας και πέστο κάππαρης

Συνταγή

Μυλοκόπι σοτέ με λεμονάτο πουρέ κουνουπιδιού, σέσκουλα και σάλτσα με χυμό λαχανικών, ελιές Καλαμάτας και πέστο κάππαρης
Υλικά (για 2 άτομα)

2 φιλέτα από μυλοκόπι
120 γρ. κουνουπίδι              
100 γρ. σέσκουλα
30 γρ. ελιές Καλαμάτας χωρίς κουκούτσι
20 γρ. καρότο                       
20 γρ. ντομάτα                                   
20 γρ. κρεμμύδι ξερό            
20 γρ. σέλερι                        
40 γρ. πατάτα                       
30 ml ε.π. ελαιόλαδο                   
5 ml χυμός λεμονιού              l
Αλάτι, πιπέρι
Για τη πέστο της κάππαρης
50 γρ. κάππαρη σε άλμη
1 σκελίδα σκόρδο
10 φύλλα βασιλικός
1 κ.σ. κουκουνάρι
¼ φλ. ε.π. ελαιόλαδο

banner
Εκτέλεση

Καθαρίζουμε και βράζουμε τα σέσκουλα σε καλά αλατισμένο νερό. Βράζουμε το κουνουπίδι και στη συνέχεια το πολτοποιούμε προσθέτοντας αλατοπίπερο, λίγο ελαιόλαδο και τον χυμό λεμονιού. Αλαταπιπερώνουμε τα φιλέτα, τα σοτάρουμε σε ένα τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 7-8 λεπτά στους 175ο C. Βράζουμε το καρότο, την ντομάτα, το σέλερι, το κρεμμύδι και την πατάτα μέχρι να μαλακώσουν και στη συνέχεια τα πολτοποιούμε σε μπλέντερ, περνάμε τη σάλτσα από σήτα, προσθέτουμε το πέστο κάππαρης, τις ελιές και αλατοπίπερο.
Ετοιμάζουμε το πέστο κάπαρης: ξεπλένουμε την κάππαρη από την άλμη της. Χτυπάμε σε μπλέντερ την κάππαρη μαζί με το σκόρδο, τον βασιλικό, το κουκουνάρι και ελαιόλαδο, μέχρι να πολτοποιηθούν.

*Η συνταγή είναι από το εστιατόριο "Olive Garden".


Γλυκό

Στο τραπέζι

banner

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

banner

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

banner

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

banner

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος