banner
banner
banner

Μύδια σαλμά (της Μαρίας Εκμεκτσίογλου)

Συνταγή

Μύδια σαλμά (της Μαρίας Εκμεκτσίογλου)
Υλικά (για 6-8 άτομα)

• ½ ποτήρι ελαιόλαδο
• 3 κρεμμύδια
• ½ φλιτζανάκι του καφέ κουκουνάρι
• 2 σκελίδες σκόρδο
• 1 ποτήρι ρύζι για πιλάφι
• 3 κουτ. σούπας μαύρη σταφίδα
• 1½ ποτήρι ζωμό λαχανικών
• ελάχιστη κανέλα, ζάχαρη, αλάτι και μαύρο πιπέρι
• 40 μύδια χωρίς κέλυφος
• 25 μύδια με κέλυφος
• 3 κλωναράκια δυόσμο
• 2 κλωναράκια άνηθο ή βασιλικό

banner
Εκτέλεση

Σοτάρετε το μισό ελαιόλαδο με τα κρεμμύδια που έχετε κόψει σε κύβους.
Προσθέτετε τo κουκουνάρι, το σκόρδο και στη συνέχεια το ρύζι, τη σταφίδα, τον ζωμό λαχανικών, την κανέλα, τη ζάχαρη, το αλάτι και το πιπέρι. Βάζετε όλα τα μύδια και το υπόλοιπο λάδι και τα αφήνετε να ψηθούν.
Πριν κατεβάσετε το σκεύος από τη φωτιά, ρίχνετε τον ψιλοκομμένο δυόσμο και τον άνηθο. Αφήνετε να περάσουν 10-15 λεπτά και σερβίρετε τα μύδια σαλμά χλιαρά.

Η συνταγή είναι από το βιβλίο «Γεύσεις και αρώματα από τις δυο μεριές του Αιγαίου», εκδόσεις Μίνωας.


Γλυκό

Στο τραπέζι

banner

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

banner

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

banner

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

banner

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος