banner
banner
banner

Μύδια με ρακί και στακοβούτυρο (του σεφ Νικόλα Σταυρακάκη)

Συνταγή

Μύδια με ρακί και στακοβούτυρο (του σεφ Νικόλα Σταυρακάκη)
Υλικά

48 ζωντανά μύδια
2 μέτρια κρεμμύδια ψιλοκομμένα
4 σφηνάκια ρακί
4 κ.σ. στακοβούτυρο
4 φλ. ζωμό ψαριού
4 κ.γ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
4 κ.γ. ξύσμα λεμονιού

banner
Εκτέλεση

Σε καυτό γουόκ με καπάκι βάζουμε τα μύδια και το κρεμμύδι και σβήνουμε με τσικουδιά. Πετάμε όσα μύδια δεν ανοίξουν.  Προσθέτουμε το στακοβούτυρο, λίγο ζωμό ψαριού, κλείνουμε πάλι και αφήνουμε για δυο-τρία λεπτά περίπου. Στο τέλος βάζουμε τον μαϊντανό, λίγο ξύσμα λεμόνι  και σερβίρουμε αμέσως.

*Η συνταγή είναι του σεφ Νικόλα Σταυρακάκη από το εστιατόριο "Veneto" στο Ρέθυμνο.


Γλυκό

Στο τραπέζι

banner

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

banner

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

banner

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

banner

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος