Μύδια αχνιστά με κρασί, κόλιανδρο και σκόρδο

Συνταγή

Μύδια αχνιστά με κρασί, κόλιανδρο και σκόρδο
Υλικά

500 γρ. μύδια
30 ml ελαιόλαδο
80 ml λευκό κρασί
½ σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
1/5 ματσάκι φρέσκο κόλιανδρο
40ml ζωμό λαχανικών ή ψαριού
5ml χυμό λεμόνι

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τα μύδια,  βγάζουμε τα μουστάκια τους και κοιτάμε να είναι όλα κλειστά. Σε μια κατσαρόλα μικρή ρίχνουμε το λάδι και σοτάρουμε τα μύδια, προσθέτουμε το σκόρδο και στη συνέχεια σβήνουμε με το κρασί. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα για λίγο, μέχρι να ανοίξουν τα μύδια. Προσθέτουμε τον ζωμό και τον κόλιανδρο και τα αφήνουμε για 5 λεπτά. Στο τέλος, βάζουμε το λεμόνι και λίγο λάδι κα σερβίρουμε.

H συνταγή είναι από το Armyra by Papaioannou στο Costa Navarino.


Γλυκό

Στο τραπέζι

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος