Follow us

Μύδια αχνιστά με κρασί, κόλιανδρο και σκόρδο

Μύδια αχνιστά με κρασί, κόλιανδρο και σκόρδο

Υλικά

Υλικά

500 γρ. μύδια

30 ml ελαιόλαδο

80 ml λευκό κρασί

½ σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη

1/5 ματσάκι φρέσκο κόλιανδρο

40ml ζωμό λαχανικών ή ψαριού

5ml χυμό λεμόνι

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τα μύδια, βγάζουμε τα μουστάκια τους και κοιτάμε να είναι όλα κλειστά.

Σε μια κατσαρόλα μικρή ρίχνουμε το λάδι και σοτάρουμε τα μύδια, προσθέτουμε το σκόρδο και στη συνέχεια σβήνουμε με το κρασί.

Σκεπάζουμε την κατσαρόλα για λίγο, μέχρι να ανοίξουν τα μύδια.

Προσθέτουμε τον ζωμό και τον κόλιανδρο και τα αφήνουμε για 5 λεπτά.

Στο τέλος, βάζουμε το λεμόνι και λίγο λάδι κα σερβίρουμε.

H συνταγή είναι από το Armyra by Papaioannou στο Costa Navarino.

Επίσης...

Εξωτική Σαλάτα

Ένα ολόκληρο πρωινό με τον Νίκο Βαρβέρn. Ο signore Interni + Moda Bagno ξεναγεί το ΕΥ στο σπίτι του και μας μαγειρεύει ότι επιφυλάσσει μόνο στους εντιμότατους φίλους του.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Μπακαλιαροκεφτέδες

Πώς θα φτιάξεις μπακαλιαροκεφτέδες.

Πιπεράτος Σολομός

Η συνταγή για πιπεράτο σολομό.

Σουπιές µε Σπανάκι

Η συνταγή για σουπιές µε σπανάκι.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.

Πράσα, Ρύζι και Σουπιά

Η συνταγή για πράσα, ρύζι και σουπιά.

Γαλέος µε Σπανάκι

Η συνταγή για γαλέο με σπανάκι.

Χταπόδι Στιφάδο

Η συνταγή για χταπόδι στιφάδο.

Σουφλέ με Παστό Μπακαλιάρο και Λαχανικά

Στην Ελλάδα δεν συνηθίζουμε τα σουφλέ με ψάρι και θαλασσινά, όλη η Ευρώπη όμως τα λατρεύει.

Μύδια Σαγανάκι με Φέτα

Η συνταγή για μύδια σαγανάκι με φέτα.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.