banner
banner

Μπουρανί Τυρνάβου

Συνταγή

Μπουρανί Τυρνάβου
υλικά

1 κ. σπανάκι φρέσκο, καθαρισμένο

500 γρ. τσουκνίδα καθαρισμένη

250 γρ. λάπαθα

3/4 φλ.τσ. ε.π. ελαιόλαδο

2 κ.σ. κορν φλάουερ

3 κ.σ. ξύδι ή λεμόνι

αλάτι, πιπέρι

banner
παρασκευή

Ψιλοκόβουμε τα χόρτα και τα βάζουμε να βράσουν σε νερό που μόλις να τα σκεπάζει. Οταν μαλακώσουν αρκετά τα στραγγίζουμε και τα μεταφέρουμε σε κατσαρόλα. Προσθέτουμε αλάτι, 1 ποτήρι από το χλιαρό νερό τους και το ελαιόλαδο και τα αφήνουμε να σιγοψηθούν 1 ώρα περίπου μέχρι να λυώσουν, ανακατεύοντας συχνά. Προς το τέλος διαλύουμε το κορν φλάουερ σε 1/2 φλ.τσ. χλιαρό νερό και το προσθέτουμε στην κατσαρόλα. Ανακατεύουμε καλά να διαλυθεί και σιγοβράζουμε ανακατεύοντας 10' ακόμα, μέχρι να γίνει σαν πηχτός χυλός. Ρίχνουμε το ξύδι, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.
tip: συνηθίζεται να προσθέτουν αντεράκι αρνίσιο ψιλοκομμένο για περισσότερη γεύση.


Γλυκό

Στο τραπέζι

banner

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

banner

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

banner

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

banner

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος