Follow us

Mπακαλιάρος ποσέ συνοδευμένος από γκασπάτσο, από το εστιατόριο Mayor

Η ισπανική γίνεται φέτος η πιο πολυσυζητημένη εθνική κουζίνα στην Αθήνα. Mayor, Mi SueQo, Puerta d’EspaQa: τρία νέα ισπανικά ρεστοράν, άνοιξαν μέσα στον Νοέμβριο και φιλοδοξούν να μας μυήσουν στην κουζίνα μιας χώρας που τα τελευταία χρόνια βρίσκεται στην αιχμή της παγκόσμιας γαστρονομίας. Σε συνεργασία με τους σεφ των δύο πρώτων εστιατορίων, σας προτείνουμε τις πιο δημοφιλείς γεύσεις από τη χρυσοκόκκινη παλέτα της ισπανικής μαγειρικής.

Mπακαλιάρος ποσέ συνοδευμένος από γκασπάτσο, από το εστιατόριο Mayor

Υλικά

Υλικά (για 4 άτομα)

400 γρ. ξηρός μπακαλιάρος

2 κόκκινες πιπεριές

2 πράσινες πιπεριές

2 κίτρινες πιπεριές

2 μικρές μελιτζάνες

Φρέσκο θυμάρι

3 σκ. σκόρδο

Ελαιόλαδο

γκασπάτσο

2 ντομάτες

1/2 άσπρο κρεμμύδι

1/3 πράσινη πιπεριά

1/3 αγγούρι ξεφλουδισμένο

1 σκ. σκόρδο, δίχως την πράσινη ουρίτσα, ψιλοκομμένο

1 κ.γλ. ξίδι βαλσαμικό

2 κ.σ. νερό

2 πρέζες αλάτι

Παρασκευή

Κόβουμε τον μπακαλιάρο σε μερίδες και τον αφήνουμε σ’ ένα μπολ με νερό περίπου 24 ώρες, για να φύγει το αλάτι, αλλάζοντας τακτικά το νερό.

Όταν ξαρμυρίσει, παίρνουμε 4 κομμάτια βάρους 100 γρ.

περίπου το καθένα, τα βάζουμε σ’ ένα τηγάνι με νερό που σιγοβράζει και τα ποσάρουμε για 3-4 λεπτά περίπου.

Αλείφουμε με ελαιόλαδο τα λαχανικά, τα αλατίζουμε και τα βάζουμε στο φούρνο στους 190° C για 15 λεπτά περίπου, γυρίζοντάς τα τακτικά.

Όταν πάρουν καφέ χρώμα, τα βγάζουμε, τα αφήνουμε να κρυώσουν και αφαιρούμε την καμένη φλούδα τους.

Στη συνέχεια, καθαρίζουμε τις πιπεριές από τα σπόρια και τις ανοίγουμε σε μεγάλες φέτες.

Κόβουμε τη μελιτζάνα σε φέτες.

Βάζουμε τα λαχανικά σ’ ένα μπολ, προσθέτοντάς τους το θυμάρι, και ρίχνουμε ελαιόλαδο μέχρι να καλυφθούν.

Τα αφήνουμε να μαριναριστούν για 2 ώρες.

Στο μεταξύ, φτιάχνουμε το γκασπάτσο, χοντροκόβοντας τα λαχανικά, βάζοντάς τα σε μπλέντερ και πολτοποιώντας τα μέχρι να έχουμε μια ομοιογενή μάζα.

Σερβίρουμε, στρώνοντας πρώτα στο πιάτο την κίτρινη πιπεριά, μετά μια φέτα μελιτζάνας, στη συνέχεια την κόκκινη πιπεριά, άλλη μια φέτα μελιτζάνας και την πράσινη πιπεριά.

Στην κορυφή βάζουμε τον μπακαλιάρο, αφού τον έχουμε κόψει με το χέρι σε ωραία μικρά κομμάτια.

Συνοδεύουμε με μία μικρή κούπα γκασπάτσο.

Παραδοσιακό πιάτο από τη Βαρκελόνη, το οποίο συνδυάζεται με την κλασική κρύα σούπα από την Ανδαλουσία.

Η ελαφριά αλμύρα του βορειοδυτικού μπακαλιάρου γλυκαίνεται από το μεσογειακό ήλιο του Νότου.

Επίσης...

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Πατατο - μουσαακάς με γιαούρτι

Η συνταγή για πατατο - μουσακά με γιαούρτι

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Λαχανοντολµάδες Κοκκινιστοί

Η συνταγή για κοκκινιστούς λαχανοντολμάδες.

Κοκκινιστό Κουνουπίδι µε Κιµά

Η συνταγή για κοκκινιστό κουνουπίδι µε κιµά.

Μελιτζάνες Μπιφτεκάδα

Η συνταγή για μπιφτεκάδα μελιτζάνες.

Κινέζικο Ρύζι

Πώς θα φτιάξεις κινέζικο ρύζι.

Κρασάτα Μανιτάρια

Πώς θα φτιάξεις θαυμάσια κρασάτα μανιτάρια.