Μοjito σε σιφόνι του Ferran Adria

Συνταγή

Μοjito σε σιφόνι του Ferran Adria
Υλικά (για 10 άτομα)

Βάση Mojito

190 γρ. χυμός lime

250 γρ. νερό

190 γρ. λευκό ρούμι

60 γρ. καστανή ζάχαρη

15 γρ. αγκοστούρα

2 μάτσα φρέσκο δυόσμο

1 φύλλο ζελατίνας ή 2 γρ. (ενυδατωμένα προηγουμένως σε κρύο νερό)



Αφρός Mojito

Βάση Μοjito

1 μεταλλικό σιφόνι

1 αμπούλα CO2

Παρασκευή

Βάση Mojito

Ζεσταίνουμε το 1/4 του νερού με τη ζάχαρη. Διαλύουμε στο μείγμα τη ζελατίνα. Ανακατεύουμε στο μείγμα όλα τα υλικά, εκτός του δυόσμου. Πιέζουμε το δυόσμο σε λίγο από το μείγμα. Χύνουμε το νερό με το δυόσμο στο μείγμα των υλικών.



Αφρός

Σουρώνουμε το μείγμα και γεμίζουμε με χωνί το σιφόνι. Βιδώνουμε το σιφόνι και το αφήνουμε 2 ώρες στο ψυγείο.



Σέρβις

Σερβίρουμε από το σιφόνι πιέζοντας σε παγωμένο ποτήρι.

Ο πιο εμβληματικός νεωτερισμός του Ferran Adria, ένας ανάλαφρος αφρός με υπέρπυκνη γεύση, σερβιρισμένος από το εξίσου εμβληματικό σκεύος της avant-garde γαστρονομίας, το σιφόνι.


Γλυκό

Στο τραπέζι

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος