Follow us

Μεσογειακή μπρουσκέτα με μαρινάτο γαύρο

Μεσογειακή μπρουσκέτα με μαρινάτο γαύρο

Υλικά

Υλικά

Για τον γαύρο

½ κ. γαύρος

100 γρ. αλάτι ημίχονδρο

20 γρ. πιπέρι μαύρο σε κόκκους

1 καυτερή πιπεριά ψιλοκομμένη

30 γρ. κόλιανδρος σε κόκκους

3 σκελίδες σκόρδο

200 ml ξύδι

Για την μπρουσκέτα

2 μπαγκέτες

2 ντομάτες

½ κρεμμύδι ψιλοκομμένο

100 γρ. λιαστή ντομάτα

70 γρ. ελιές Καλαμών ψιλοκομμένες

Αλάτι

ε. π. ελαιόλαδο

Ρίγανη, θυμάρι

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τον γαύρο απ' το κεφάλι και τα εντόσθιά του, τον απλώνουμε σε ένα ταψί, ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά και σκεπάζουμε με το ξύδι. Το αφηνουμε για περίπου 10 ώρες, μέχρι να ψηθεί.Για την μπρουσκέταΚόβουμε σε λεπτές φέτες τις μπαγκέτες, τις απλώνουμε σε ένα ταψί ντυμένο με λαδόκολλα και τις ψήνουμε στον φούρνο με αλάτι/ρίγανη/λάδι στους 160οC για 8 λεπτά περίπου.

Στη συνέχεια, ψιλοκόβουμε τα υπόλοιπα υλικά και σε ένα μπολ τα ανακατεύουμε όλα μαζί.

Τα σερβίρουμε στη μπρουσκέτα με τον γαύρο από πάνω.

H συνταγή είναι από το Armyra by Papaioannou στο Costa Navarino.

Επίσης...

Εξωτική Σαλάτα

Ένα ολόκληρο πρωινό με τον Νίκο Βαρβέρn. Ο signore Interni + Moda Bagno ξεναγεί το ΕΥ στο σπίτι του και μας μαγειρεύει ότι επιφυλάσσει μόνο στους εντιμότατους φίλους του.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Μπακαλιαροκεφτέδες

Πώς θα φτιάξεις μπακαλιαροκεφτέδες.

Πιπεράτος Σολομός

Η συνταγή για πιπεράτο σολομό.

Σουπιές µε Σπανάκι

Η συνταγή για σουπιές µε σπανάκι.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.

Πράσα, Ρύζι και Σουπιά

Η συνταγή για πράσα, ρύζι και σουπιά.

Γαλέος µε Σπανάκι

Η συνταγή για γαλέο με σπανάκι.

Χταπόδι Στιφάδο

Η συνταγή για χταπόδι στιφάδο.

Σουφλέ με Παστό Μπακαλιάρο και Λαχανικά

Στην Ελλάδα δεν συνηθίζουμε τα σουφλέ με ψάρι και θαλασσινά, όλη η Ευρώπη όμως τα λατρεύει.

Μύδια Σαγανάκι με Φέτα

Η συνταγή για μύδια σαγανάκι με φέτα.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.