Μεσογειακή μπρουσκέτα με μαρινάτο γαύρο

Συνταγή

Μεσογειακή μπρουσκέτα με μαρινάτο γαύρο
Υλικά

Για τον γαύρο
½ κ. γαύρος
100 γρ. αλάτι ημίχονδρο
20 γρ. πιπέρι μαύρο σε κόκκους
1 καυτερή πιπεριά ψιλοκομμένη
30 γρ. κόλιανδρος σε κόκκους
3 σκελίδες σκόρδο
200 ml ξύδι
Για την μπρουσκέτα
2 μπαγκέτες
2 ντομάτες
½ κρεμμύδι ψιλοκομμένο
100 γρ. λιαστή ντομάτα
70 γρ. ελιές Καλαμών ψιλοκομμένες
Αλάτι
ε. π. ελαιόλαδο
Ρίγανη, θυμάρι

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τον γαύρο απ' το κεφάλι και τα εντόσθιά του, τον απλώνουμε σε ένα ταψί, ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά και σκεπάζουμε με το ξύδι. Το αφηνουμε για περίπου 10 ώρες, μέχρι να ψηθεί.
Για την μπρουσκέτα
Κόβουμε σε λεπτές φέτες τις μπαγκέτες, τις απλώνουμε σε ένα ταψί ντυμένο με λαδόκολλα και τις ψήνουμε στον φούρνο με αλάτι/ρίγανη/λάδι στους 160οC για 8 λεπτά περίπου. Στη συνέχεια, ψιλοκόβουμε τα υπόλοιπα υλικά και σε ένα μπολ τα ανακατεύουμε όλα μαζί. Τα σερβίρουμε στη μπρουσκέτα με τον γαύρο από πάνω.

H συνταγή είναι από το Armyra by Papaioannou στο Costa Navarino.


Γλυκό

Στο τραπέζι

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος