Υλικά
Για τον γαύροΥλικά
½ κ. γαύρος
100 γρ. αλάτι ημίχονδρο
20 γρ. πιπέρι μαύρο σε κόκκους
1 καυτερή πιπεριά ψιλοκομμένη
30 γρ. κόλιανδρος σε κόκκους
3 σκελίδες σκόρδο
200 ml ξύδι
Για την μπρουσκέτα
2 μπαγκέτες
2 ντομάτες
½ κρεμμύδι ψιλοκομμένο
100 γρ. λιαστή ντομάτα
70 γρ. ελιές Καλαμών ψιλοκομμένες
Αλάτι
ε. π. ελαιόλαδο
Ρίγανη, θυμάρι
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τον γαύρο απ' το κεφάλι και τα εντόσθιά του, τον απλώνουμε σε ένα ταψί, ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά και σκεπάζουμε με το ξύδι. Το αφηνουμε για περίπου 10 ώρες, μέχρι να ψηθεί.Για την μπρουσκέταΚόβουμε σε λεπτές φέτες τις μπαγκέτες, τις απλώνουμε σε ένα ταψί ντυμένο με λαδόκολλα και τις ψήνουμε στον φούρνο με αλάτι/ρίγανη/λάδι στους 160οC για 8 λεπτά περίπου.
Στη συνέχεια, ψιλοκόβουμε τα υπόλοιπα υλικά και σε ένα μπολ τα ανακατεύουμε όλα μαζί.
Τα σερβίρουμε στη μπρουσκέτα με τον γαύρο από πάνω.
H συνταγή είναι από το Armyra by Papaioannou στο Costa Navarino.