banner
banner
banner

Μελιτζάνες ΑlΙο Baigan (εστιατόριο Shalimar)

Συνταγή

Μελιτζάνες ΑlΙο Baigan (εστιατόριο Shalimar)
Υλικά (για 2 άτομα)

250 γρ. μελιτζάνες

2 κ.σ. ινδικά βούτυρο ghee

1 κρεμμύδι μικρά, ψιλοκομμένο

1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη

1/2 κ.γλ. κουρκουμά

1 φύλλο δάφνη

1 κ.σ. σπόροι μουστάρδας μαύρης

1 μικρό κομμάτι κανέλα

1/2 κ.γλ. αλάτι

3/4 κ.γλ. κόκκινο πιπέρι

1 μικρό κομμάτι τζίντζερ, ψιλοκομμένο

2 ντομάτες

1 κ.σ. κάρι Γκάραμ μασάλα (σε όλα τα καταστήματα με μπαχαρικά)

banner
Παρασκευή

Πλένουμε και κόβουμε τις μελιτζάνες σε μεγάλα κομμάτια. Καίμε το βούτυρο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Μετά από δύο λεπτά, προσθέτουμε τον κουρκουμά, τη δάφνη και την κανέλα και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για δύο ακόμη λεπτά. Βάζουμε στο τηγάνι τη μελιτζάνα, το αλάτι, το πιπέρι, το τζίντζερ και τη μουστάρδα και τα αφήνουμε να μαγειρευτούν για δέκα περίπου λεπτά. Προσθέτουμε τις ντομάτες, χαμηλώνουμε τη φωτιά και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για δέκα λεπτά ακόμη. Τέλος, βάζουμε στο φαγητό το Γκάραμ μασάλα, ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε.


Γλυκό

Στο τραπέζι

banner

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

banner

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

banner

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

banner

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος