Follow us

Μελιτζάνες ΑlΙο Baigan (εστιατόριο Shalimar)

Συντονισμένοι στην παγκόσμια μόδα «Bollywood» οργανώνουμε ινδικά πάρτι με σούπερ σπεσιαλιτέ των καλύτερων εστιατορίων της Αθήνας και εξαίσιες indie μουσικές.

Μελιτζάνες ΑlΙο Baigan (εστιατόριο Shalimar)

Υλικά

Υλικά (για 2 άτομα)

250 γρ. μελιτζάνες

2 κ.σ. ινδικά βούτυρο ghee

1 κρεμμύδι μικρά, ψιλοκομμένο

1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη

1/2 κ.γλ. κουρκουμά

1 φύλλο δάφνη

1 κ.σ. σπόροι μουστάρδας μαύρης

1 μικρό κομμάτι κανέλα

1/2 κ.γλ. αλάτι

3/4 κ.γλ. κόκκινο πιπέρι

1 μικρό κομμάτι τζίντζερ, ψιλοκομμένο

2 ντομάτες

1 κ.σ. κάρι Γκάραμ μασάλα (σε όλα τα καταστήματα με μπαχαρικά)

Παρασκευή

Πλένουμε και κόβουμε τις μελιτζάνες σε μεγάλα κομμάτια.

Καίμε το βούτυρο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο.

Μετά από δύο λεπτά, προσθέτουμε τον κουρκουμά, τη δάφνη και την κανέλα και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για δύο ακόμη λεπτά.

Βάζουμε στο τηγάνι τη μελιτζάνα, το αλάτι, το πιπέρι, το τζίντζερ και τη μουστάρδα και τα αφήνουμε να μαγειρευτούν για δέκα περίπου λεπτά.

Προσθέτουμε τις ντομάτες, χαμηλώνουμε τη φωτιά και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για δέκα λεπτά ακόμη.

Τέλος, βάζουμε στο φαγητό το Γκάραμ μασάλα, ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε.

Επίσης...

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Πατατο - μουσαακάς με γιαούρτι

Η συνταγή για πατατο - μουσακά με γιαούρτι

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Λαχανοντολµάδες Κοκκινιστοί

Η συνταγή για κοκκινιστούς λαχανοντολμάδες.

Κοκκινιστό Κουνουπίδι µε Κιµά

Η συνταγή για κοκκινιστό κουνουπίδι µε κιµά.

Μελιτζάνες Μπιφτεκάδα

Η συνταγή για μπιφτεκάδα μελιτζάνες.

Κινέζικο Ρύζι

Πώς θα φτιάξεις κινέζικο ρύζι.

Κρασάτα Μανιτάρια

Πώς θα φτιάξεις θαυμάσια κρασάτα μανιτάρια.