Follow us

Μαύροι γίγαντες με πράσα

Μαύροι γίγαντες με πράσα

Υλικά

Υλικά

300 γρ. μαύροι γίγαντες

500 γρ. πράσα

400 γρ. τριμμένη ντομάτα

1 φλ. μαϊντανός ψιλοκομμένος

2 πιπεριές τύπου Φλωρίνης

2 ξερά μέτρια κόκκινα κρεμμύδια

1 1/3 φλ. ελαιόλαδο

1 κ.σ. κύμινο τριμμένο

1 γερή πρέζα κανέλλα τριμμένη

2 κ.σ. ξύσμα πορτοκαλιού

1 κ.γ. μπούκοβο

½ κ.γ. καυτερή πιπεριά

Αλάτι

Εκτέλεση

Μουσκεύουμε τους γίγαντες από το προηγούμενο βράδυ.

Την επομένη τους βράζουμε σε 1 lt κρύο ανάλατο νερό για 1 ½ ώρα, μέχρι να μαλακώσουν καλά.

Ρίχνουμε 1 κουταλιά αλάτι 20 λεπτά πριν το τέλος του βρασίματος.

Τους στραγγίζουμε και τους αφήνουμε στην άκρη.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C.

Κόβουμε τα πράσα και τις πιπεριές σε κομμάτια 4 -5 εκ.

και τα κρεμμύδια σε μέτριες φέτες.

Ρίχνουμε τα λαχανικά και τους γίγαντες στο ταψί, προσθέτουμε το ελαιόλαδο, τη ντομάτα, 1 φλ.

τσ.

νερό, τον μαϊντανό και τα μπαχαρικά, αλατίζουμε και ανακατεύουμε.

Φουρνίζουμε και ψήνουμε το φαγητό σκεπασμένο με αλουμινόχαρτο για 1 ½ ώρα.

Αν δούμε ότι στεγνώνει, προσθέτουμε λίγο καυτό νερό ακόμα.

Α.Τ.

Επίσης...

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Πατατο - μουσαακάς με γιαούρτι

Η συνταγή για πατατο - μουσακά με γιαούρτι

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Λαχανοντολµάδες Κοκκινιστοί

Η συνταγή για κοκκινιστούς λαχανοντολμάδες.

Κοκκινιστό Κουνουπίδι µε Κιµά

Η συνταγή για κοκκινιστό κουνουπίδι µε κιµά.

Μελιτζάνες Μπιφτεκάδα

Η συνταγή για μπιφτεκάδα μελιτζάνες.

Κινέζικο Ρύζι

Πώς θα φτιάξεις κινέζικο ρύζι.

Κρασάτα Μανιτάρια

Πώς θα φτιάξεις θαυμάσια κρασάτα μανιτάρια.