banner
banner
banner

Μαύροι γίγαντες με πράσα

Συνταγή

Μαύροι γίγαντες με πράσα
Υλικά

300 γρ. μαύροι γίγαντες
500 γρ. πράσα
400 γρ. τριμμένη ντομάτα
1 φλ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
2 πιπεριές τύπου Φλωρίνης
2 ξερά μέτρια κόκκινα κρεμμύδια
1 1/3 φλ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. κύμινο τριμμένο
1 γερή πρέζα κανέλλα τριμμένη
2 κ.σ. ξύσμα πορτοκαλιού
1 κ.γ. μπούκοβο
½ κ.γ. καυτερή πιπεριά
Αλάτι

banner
Εκτέλεση

Μουσκεύουμε τους γίγαντες από το προηγούμενο βράδυ. Την επομένη τους βράζουμε σε 1 lt κρύο ανάλατο νερό για 1 ½ ώρα, μέχρι να μαλακώσουν καλά. Ρίχνουμε 1 κουταλιά αλάτι 20 λεπτά πριν το τέλος του βρασίματος. Τους στραγγίζουμε και τους αφήνουμε στην άκρη. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C. Κόβουμε τα πράσα και τις πιπεριές σε κομμάτια 4 -5 εκ. και τα κρεμμύδια σε μέτριες φέτες. Ρίχνουμε τα λαχανικά και τους γίγαντες στο ταψί, προσθέτουμε το ελαιόλαδο, τη ντομάτα,  1 φλ. τσ. νερό, τον μαϊντανό και τα μπαχαρικά, αλατίζουμε και ανακατεύουμε. Φουρνίζουμε και ψήνουμε το φαγητό σκεπασμένο με αλουμινόχαρτο για 1 ½ ώρα. Αν δούμε ότι στεγνώνει, προσθέτουμε λίγο καυτό νερό ακόμα.


Α.Τ.


Γλυκό

Στο τραπέζι

banner

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

banner

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

banner

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

banner

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος