Μαγειρευτά… σε βάζο, από την Yiam

«Άνοιξε ένα μοσχαράκι γιουβέτσι, παρακαλώ!»

Ντίνα Γκρουμούτη Ντίνα Γκρουμούτη Τετάρτη, 16 Σεπτεμβρίου 2020

Ένα μενού έτοιμων παραδοσιακών γεύσεων κατσαρόλας σε γυάλινα βαζάκια, για κανονικό φαγητό «της στιγμής», είναι η νέα χρήσιμη και πρακτική πρόταση της Yiam, που έρχεται πραγματικά την κατάλληλη ώρα.

Μαγειρευτά… σε βάζο, από την Yiam

To όνομα «Yiam» το έχουμε συνδέσει με τις πρωτοποριακές μαρμελάδες και άλλες ελληνικές γεύσεις που δημιουργεί εδώ και 22 χρόνια η Αύρα Πανουσοπούλου με φρούτα και λαχανικά από τη φάρμα της, στην Αγιά της Λάρισας, πάνω στον Κίσσαβο. Τώρα, μαζί με τον γιό της Κώστα Παπαχαραλάμπους (ή Cόcos), παρουσιάζει μια σειρά έτοιμων παραδοσιακών φαγητών, που με ένα ζέσταμα φέρνει στο πιάτο μας την νοστιμιά αγαπημένων ελληνικών συνταγών.

Μέχρι στιγμής, η λίστα περιλαμβάνει μοσχαράκι γιουβέτσι, χοιρινό κρασάτο με πιπεριές, φασολάδα με λουκάνικο, μοσχάρι στιφάδο, σουπιές με σπανάκι, μπριάμ, αλλά και συνοδευτικά φαγητών όπως baby πατάτες confit, σάλτσα bolognese, πουρές λαχανικών και το μαγικό «Ooh Mommy» - ένα ενισχυτικό γεύσης φτιαγμένο από αλάτι και μεσογειακά υλικά πλούσια σε umami, που χρησιμοποιείται αντί για αλάτι.

Οι έτοιμες συνταγές των «Yiam» συντηρούνται για τρεις μήνες στο ψυγείο, λόγω του κενού αέρος και της παστερίωσης, που κρατάνε ζωντανές τις γεύσεις και τα αρώματα των υλικών. Σου προσφέρουν ένα μενού μαγειρευτών φαγητών στο ντουλάπι σου χωρίς συντηρητικά, σε ασφαλή συσκευασία, με μεγάλη διάρκεια ζωής.

Πίσω από τα βάζα…
Σε νέα μονοπάτια ξανοίγει το label των Yiam ο Κώστας Παπαχαραλάμπους, γιος της ιδρύτριας Αύρας Πανουσοπούλου

Σε νέα μονοπάτια ξανοίγει το label των Yiam ο Κώστας Παπαχαραλάμπους, γιος της ιδρύτριας Αύρας Πανουσοπούλου

Έχοντας χαράξει δρόμο στο κεφάλαιο «σπιτική μαρμελάδα», το label των «Yiam» ξανοίγεται σε νέα μονοπάτια με την υπογραφή του Κώστα Παπαχαραλάμπους, γιου της ιδρύτριας της ετικέτας, ο οποίος προσεγγίζει την φυσική γεύση, από άλλα μονοπάτια αυτή τη φορά. Μάγειρας που εκπαιδεύτηκε και εργάστηκε πλάι σε ονόματα όπως του Joël Robuchon («Chef of the Century»), του Juan Mari Arzak Arratibel (San Sebastián), του Andoni Luis Aduriz, ο Cocos έχει μέχρι σήμερα έχει μαγειρέψει σε πολλές κουζίνες ανά τον κόσμο, από τη Νέα Υόρκη έως το Μπαλί. Όμως, η πατρική γη τον κέρδισε κι επέστρεψε να επεκτείνει την οικογενειακή επιχείρηση με μια σειρά εκλεκτών νέων γεύσεων σε βαζάκια, ενώ οι εξελίξεις της πανδημίας τον κατηύθυναν στην απλή, παραδοσιακή κουζίνα.

«Μεγάλωσα σε μια φάρμα με ζώα και καλλιέργειες στους πρόποδες της Οίτης, όπου ανακάλυψα την τέχνη της μαγειρικής με πρώτο μου μέντορα τη γιαγιά μου τη Ματούλα - μέχρι σήμερα τη σπουδαιότερη μαγείρισσα που έχω γνωρίσει», λέει ο ίδιος. «Τον τελευταίο καιρό, η μαγειρική έγινε μόδα δυστυχώς, με αποτέλεσμα να προωθείται παγκοσμίως ένα ομοιόμορφο, συνθετικό φαγητό. Αποφασίσαμε, λοιπόν, να μεταμορφώσουμε το yiam.gr σε ένα ηλεκτρονικό εστιατόριο, μέσα από το οποίο θα στέλνουμε αγνό σπιτικό φαγητό, σάλτσες, dressings και γλυκά σε κάθε γωνιά του πλανήτη, συσκευασμένα σε ένα βάζο. Έτσι, μπορείς να έχεις κανονικό φαγητό με ένα απλό ζέσταμα. Τα φαγητά γιαm είναι η πρότασή μας στις νέες συνθήκες, στις οποίες καλούμαστε να προσαρμοστούμε. Ταυτόχρονα, κάνουν το καλό φαγητό πιο προσβάσιμο και εύκολο από ποτέ».

Μαγειρευτά… σε βάζο, από την Yiam

Θα τα αναζητήσουμε σε επιλεγμένα καταστήματα και στο www.yiam.gr για ηλεκτρονική παραγγελία.

«Yiam» - εργαστήριο γεύσεων, Αγιά, Λάρισα τηλ.: 24940 22225


Στο τραπέζι

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος