banner
banner
banner

Louis Vuitton: Αρνάκι γάλακτος με κάρι, γάλα καρύδας και ψωμάκια τσαπάτι

Συνταγή

Louis Vuitton: Αρνάκι γάλακτος με κάρι, γάλα καρύδας και ψωμάκια τσαπάτι
Υλικά (για 8 άτομα)

1.800 γρ. αρνάκι γάλακτος μπούτι (χωρίς κόκαλο)
75 γρ. φιλέτο αμυγδάλου
75 γρ. μαύρες σταφίδες, μαριναρισμένες σε κονιάκ
750 γρ. γιαούρτι
1 κ.σ. πάστα κάρι
3 πιπεριές (1 πράσινη, 1 κόκκινη, 1 κίτρινη) κομμένες σε λεπτές φέτες
1 πιπεριά, μικρή και καυτερή, σε πολύ λεπτές φέτες
1 σκελίδα σκόρδο
400 γρ. γάλα καρύδας
Λίγο φρέσκο κόλιανδρο
Λίγοι σπόροι (κόκκοι) κόλιανδρο
Λίγο ηλιέλαιο

Ψωμάκια τσαπάτι (για 10-12 κομμάτια)
250 γρ. αλεύρι ολικής αλέσεως
1 κ.γλ. αλάτι
1 κ.σ. ζεστό ελαιόλαδο
Ελαιόλαδο ή γιδίσιο βούτυρο για τηγάνισμα

banner
Παρασκευή

Κόβουμε το αρνάκι σε λεπτές φέτες και το μαρινάρουμε με σκόρδο και σπασμένους κόκκους κόλιανδρου. Σοτάρουμε γρήγορα το κρέας σε ζεματιστό λάδι, προσθέτουμε το γιαούρτι, την πάστα κάρι, αλάτι, τις φέτες των πιπεριών, την καυτερή πιπεριά, το γάλα καρύδας, και αφήνουμε να σιγοβράσει σε πολύ χαμηλή φωτιά, μέχρι να ψηθεί και να δέσει η σάλτσα. Ζεσταίνουμε ηλιέλαιο και σοτάρουμε τα αμύγδαλα και τις σταφίδες, περιχύνουμε με αυτά το κρέας και πασπαλίζουμε λίγο ψιλοκομμένο φρέσκο κόλιανδρο.

Ψωμάκια τσαπάτι
Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το αλάτι σε ένα μπολ και ανακατεύουμε μαζί τους το λάδι Προσθέτουμε σιγά σιγά όσο κρύο νερό χρειάζεται, για να πάρουμε μια σφιχτή ζύμη. Τη ζυμώνουμε καλά για 5 λεπτά, μέχρι να πάψει να κολλάει στα χέρια. Κατόπιν, τη σκεπάζουμε και την αφήνουμε για 1-2 ώρες. Μοιράζουμε τη ζύμη σε 10-12 μπάλες. Τοποθετούμε την καθεμιά σε ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια και την πλαταίνουμε με την παλάμη. Έπειτα, την απλώνουμε σε φύλλο 3 χιλιοστών. Ζεσταίνουμε (μέτρια) λάδι ή βούτυρο σε ένα φαρδύ τηγάνι και το αλείφουμε σε όλη του την επιφάνεια. Τινάζουμε το αλεύρι από τα τσαπάτι και τα βάζουμε διαδοχικά στο τηγάνι Μετά από 30 δευτερόλεπτα τα γυρίζουμε από την άλλη πλευρά και τα αλείφουμε με βούτυρο ή λάδι Όταν τηγανιστούν (προσοχή, να μην καούν), τα βγάζουμε, τα διπλώνουμε στα δύο και τα φυλάμε σκεπασμένα με ύφασμα.

Louis Vuitton: Το μονόγραμμα LV μάς οδηγεί κατευθείαν στο ονειρικό άρωμα ενός αρνιού πασπαλισμένου με γλυκό, θερμό, γήινο κάρι. Θέλοντας να προχωρήσουμε σε ακόμη πιο εξωτικά μονοπάτια, προσθέτουμε την τροπική σφραγίδα, που το αναντικατάστατο γάλα καρύδας μπορεί να χαρίσει στο πιάτο μας. Κάρι και καρύδα εξασφαλίζουν ταντρικό γαστριμαργικό σμίξιμο. Υπογραμμίζοντας τη χειροποίητη ανωτερότητα των Louis Vuitton, φτιάχνουμε τα δικά μας ψωμάκια τσαπάτι για να συνοδεύσουμε το γεύμα μας.

banner

Γλυκό

Στο τραπέζι

banner

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

banner

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

banner

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

banner

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος