banner
banner
banner

Λιγκουίνι με αχιβάδες και αβγοτάραχο alle vongole

Συνταγή

Λιγκουίνι με αχιβάδες και αβγοτάραχο alle vongole
Υλικά

500 γρ. λινγκουΐνι
1 κ. αχιβάδες
50 γρ. αβγοτάραχο σκόνη
2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
20 γρ. βούτυρο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
20 ml λευκό κρασί
1 λάιμ
½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
Ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι

banner
Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα με νερό που βράζει ρίχνουμε τα λιγκουίνι και τα βράζουμε να κρατάνε (al dente) περίπου 4 λεπτά. Πλένουμε και καθαρίζουμε καλά τις αχιβάδες. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τις αχιβάδες ελαφρά μέχρι ν’ ανοίξουν. Σβήνουμε με κρασί, ανακατεύουμε και προσθέτουμε το σκόρδο και το φρέσκο κρεμμυδάκι. Ρίχνουμε τα λιγκουίνι, ανακατεύουμε και αλατοπιπερώνουμε. Προσθέτουμε το μισό αβγοτάραχο και το βούτυρο και ανακατεύουμε πάλι μέχρι να δέσει η σάλτσα. Αποσύρουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε σε βαθιά πιάτα. Πασπαλίζουμε με τον μαϊντανό, το υπόλοιπo αβγοτάραχο και το ξύσμα λάιμ.

*Η συνταγή είναι από το εστιατόριο"Γλυκάνισος" στη Θεσσαλονίκη.


Γλυκό

Στο τραπέζι

banner

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

banner

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

banner

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

banner

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος