banner
banner
banner

Λευκή φασολάδα με κάρυ, κολοκύθα και δεντρολίβανο

Τετάρτη, 17 Νοεμβρίου 2021

Υλικά
Υλικά

250 γρ. φασόλια λευκά μέτρια
2 καρότα
½ φλ. φρέσκα φύλλα δεντρολίβανο 
10 σκελίδες σκόρδο 
2 κ.σ. κάρυ
1 κ.γ. κύμινο τριμμένο 
300 γρ. κόκκινη κολοκύθα σε κύβους πλευράς 1 εκ.
200 ml ελαιόλαδο
1 φλ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
Χυμός λεμονιού
Αλάτι,  πιπέρι

banner
Εκτέλεση

Μουλιάζουμε τα φασόλια αποβραδίς σε μεγάλη λεκάνη με κρύο νερό. Την επομένη τα στραγγίζουμε και τα σιγοβράζουμε με 2,5 lt νερό για 1 ώρα. Αλατίζουμε και συνεχίζουμε το βράσιμο άλλη μια ώρα, να χυλώσουν. Αποσύρουμε από τη φωτιά. Σε αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά το μισό ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κάρυ, το κύμινο, το κρεμμύδι και το σκόρδο. Προσθέτουμε την κολοκύθα και το δεντρολίβανο και σοτάρουμε άλλα 5 -6 λεπτά. Ρίχνουμε 1-2 κουτάλες της σούπας από τον ζωμό των φασολιών και μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά. Τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα με τα φασόλια μαζί με το υπόλοιπο ελαιόλαδο, τον μαϊντανό και το λεμόνι. Αφήνουμε να πάρουν μια βράση και σερβίρουμε αμέσως.  


Α.Τ.

Updated: 17/11/21
Ημ/νια α' δημοσίευσης: 07/12/16



Δείτε όλα τα συνταγογραφικά της ενότητας

Στο τραπέζι

banner

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

banner

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

banner

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

banner

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος