Λαβράκι στη λαδόκολλα με φινόκιο και ελιές

Συνταγή

Λαβράκι στη λαδόκολλα με φινόκιο και ελιές
Υλικά

4 λαβράκια 300 -350 γρ. περίπου το καθένα
4 φινόκιο
1 φλ. ελιές Καλαμών χωρίς το κουκούτσι
400 γρ. ντοματίνια
4 κλαδάκια φρέσκιας ρίγανης 8-10 εκ. μήκος το καθένα
4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
ξύσμα 1 λεμονιού
¾ φλ. ελαιόλαδο
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε και πλένουμε τα λαβράκια. Τα αλατίζουμε, τα βάζουμε σε σουρωτήρι και τα αφήνουμε στο ψυγείο 1 ώρα. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C. Καθαρίζουμε τα φινόκιο από τα χαλασμένα φύλλα, αφαιρούμε τον σκληρό τριγωνικό πυρήνα και κόβουμε σε λωρίδες.  Πλένουμε τα ντοματίνια και τα κόβουμε στα δύο. Βάζουμε τα φινόκιο, τα ντοματίνια, το σκόρδο, το ξύσμα λεμονιού και τις ελιές σε μπολ, ρίχνουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι, περιχύνουμε με το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε.  Κόβουμε 4 μεγάλα κομμάτια λαδόκολλα τριπλάσια σε μήκος από το μήκος των ψαριών και διπλώνουμε το καθένα στα δύο. Βάζουμε επάνω σε κάθε κομμάτι χαρτιού ένα λαυράκι, ρίχνουμε από πάνω το ¼ από τα λαχανικά και ακουμπάμε 1 κλαδάκι ρίγανη. Διπλώνουμε το κάτω μέρος της λαδόκολλας επάνω στην ουρά και το πάνω μέρος επάνω στο κεφάλι του ψαριού και διπλώνουμε και τα πλαϊνά της λαδόκολλας έτσι που να κλειστεί το ψάρι με τα λαχανικά τελείως μέσα στο χαρτί.  Ψήνουμε γύρω στα 20-25 λεπτά. Σερβίρουμε τα πακέτα στα πιάτα.


Α.Τ.


Γλυκό

Στο τραπέζι

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος