Follow us

Κυκλαδίτικη κακαβιά (Κόλλιας)

Γαστρονομικά αραβουργήματα σε πιρούνια, κουτάλια, τσοπ-στικς, φλιτζάνια του καφέ... Τα εστιατόρια μας καλωσορίζουν όλο και συχνότερα με μπουκιές (και συχώριο!) που στέλνουν πριν την ώρα του τον ουρανίσκο στα ύψη. Διαλέξαμε και φέρνουμε στο τραπέζι σας τα amuse-bouches δέκα αθηναϊκών εστιατορίων που παίζουν δυνατά το σπινθηροβόλο παιχνίδι της signe μπουκιάς.

Κυκλαδίτικη κακαβιά (Κόλλιας)

Υλικά

Υλικά (για 4-6 άτομα)

6 πατάτες, μετρίου μεγέθους, τεμαχισμένες σε κύβους

2 κρεμμύδια χοντροκομμένα

2 καρότα σε χοντρές ροδέλες

2 κολοκύθια σε χοντρές ροδέλες

1,5 με 2 κιλά ψάρια για βραστό

1 ντομάτα ώριμη και ανάλογο σέλινο

Παρθένο ελαιόλαδο

Λεμόνι

Αλάτι, πιπέρι

Παρασκευή

Πλένουμε και καθαρίζουμε τα ψάρια.

Σε μεγάλη και βαθιά κατσαρόλα, στρώνουμε πρώτα τις πατάτες, τα κρεμμύδια, τα καρότα και μετά τα ψάρια -πρώτα τα μεγαλύτερα και μετά τα μικρότερα.

Σκορπάμε τα κολοκυθάκια και το σέλινο και ζουλάμε την ντομάτα από πάνω.

Προσθέτουμε τόσο νερό ώστε να μην καλυφθούν τα ψάρια και συμπληρώνουμε καλύπτοντας με ελαιόλαδο.

Αλατοπιπερώνουμε, σκεπάζουμε απαραιτήτως με το καπάκι και βράζουμε σε πολύ δυνατή φωτιά για 20-25 λεπτά.

Η κλειστή κατσαρόλα και το μπόλικο ελαιόλαδο λειτουργούν σαν σέικερ και βοηθούν τη σούπα να χυλώσει.

Ρίχνουμε το χυμό λεμονιού, αφήνουμε τη σούπα να πάρει δύο βράσεις και σερβίρουμε αμέσως (χωριστά τη σούπα από το ψάρι και τα χορταρικά.)

Επίσης...

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Πατατο - μουσαακάς με γιαούρτι

Η συνταγή για πατατο - μουσακά με γιαούρτι

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Λαχανοντολµάδες Κοκκινιστοί

Η συνταγή για κοκκινιστούς λαχανοντολμάδες.

Κοκκινιστό Κουνουπίδι µε Κιµά

Η συνταγή για κοκκινιστό κουνουπίδι µε κιµά.

Μελιτζάνες Μπιφτεκάδα

Η συνταγή για μπιφτεκάδα μελιτζάνες.

Κινέζικο Ρύζι

Πώς θα φτιάξεις κινέζικο ρύζι.

Κρασάτα Μανιτάρια

Πώς θα φτιάξεις θαυμάσια κρασάτα μανιτάρια.