Υλικά
1 ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένοςΥλικά για 4 άτομα
Mία σκελίδα σκόρδο
Eλαιόλαδο
Kουρκούτι για τεμπούρα
1 φιλέτο φρέσκου μπακαλιάρου
½ φιλέτο παστού ξαλμυρισμένου μπακαλιάρου
1 λίτρο φρέσκο γάλα
300 γρ. βρασμένες πατάτες
Εκτέλεση
Βράζουμε τα ψάρια στο γάλα και τα σουρώνουμε.
Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις ανακατεύουμε με πιρούνι με το ψάρι, τον ψιλοκομμένο μαϊντανό, το σκόρδο χτυπημένο και το ελαιόλαδο.
Πλάθουμε τις κροκέτες σαν μπαλάκια, τις περνάμε από το κουρκούτι τεμπούρας και τις τηγανίζουμε σε πολύ καυτό λάδι.
Tip
Κλείστε το μάτι στα παιδικά σας χρόνια και την ώρα που η κροκέτα βγαίνει ζεστή από το τηγάνι βουτήξτε τη στη ζάχαρη και δοκιμάστε την.
Αξίζει!