Follow us

Κους-κους με ψάρι

Κους-κους με ψάρι

Υλικά

Υλικά (για 4 άτομα)

4 φιλέτα λαβράκι (κρατάμε τα κόκαλα)

4 φιλέτα φαγκρί (κρατάμε τα κόκαλα)

1/2 κ.γλ. αλάτι

1/2 κ.γλ. πιπέρι

500 γρ. ημιέτοιμο κους-κους

4 κ.γλ. μαϊντανός ψιλοκομμένος

4 κ.γλ. κόλιαντρο ψιλοκομμένο

Ζωμός

50 ml ελαιόλαδο

1/2 κρεμμύδι κομμένο

60 γρ. καρότα (καθαρισμένα, σε κύβους)

1/2 ντομάτα (ξεφλουδισμένη, χωρίς σπόρους, κομμένη σε κομμάτια)

1/4 φινόκιο, κομμένο

1/4 από ένα στέλεχος σέλερι

1/4 κ.γλ. γλυκάνισο

1 κοφτό κ.γλ. τοματοπελτές

1/2 σκελίδα σκόρδο

1 γαρίφαλο

1/4 κ.γλ. αλάτι

Πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση

Αλατοπιπερώνουμε τα ψάρια και τα αχνίζουμε στο ζωμό για 10 λεπτά (χρησιμοποιούμε καλαθάκι, φροντίζοντας το ψάρι να είναι έξω από το ζωμό).

Παρασκευάζουμε το κους-κους σύμφωνα με τις οδηγίες, χρησιμοποιώντας ως υγρό το ζωμό.

Πασπαλίζουμε το μαϊντανό και το κόλιαντρο και ανακατεύουμε καλά.

Σερβίρουμε το κους-κους με το ψάρι πολύ ζεστά.

Ζωμός
Σε μια κατσαρόλα, σοτάρουμε τα ψαροκόκαλα και το κρεμμύδι για 5 λεπτά.

Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά, τα σκεπάζουμε με νερό και τα βράζουμε για 2 περίπου ώρες (στα 35 λεπτά αφαιρούμε τα ψαροκόκαλα).

Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά, τα σκεπάζουμε με νερό και τα βράζουμε για 2 περίπου ώρες (στα 35 λεπτά αφαιρούμε τα ψαροκόκαλα).

Επίσης...

Τορτελίνια με Σπανάκι

Η συνταγή για θαυμάσια τορτελίνια με σπανάκι.

Κανελόνια με Κιμά

Η πιο αυθεντική συνταγή που θα βρεις για κανελόνια με κιμά.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Φαρφάλες με Πέστο, Μελιτζάνες και Αρακά

Πώς θα φτιάξεις φαρφάλες με πέστο, μελιτζάνες και αρακά.

Στριφτάρια µε Τραχανά

Πώς θα φτιάξεις στριφτάρια με τραχανά.

Πένες µε Καρύδια και Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις πένες με καρύδια και πατάτες.

Μακαρόνια µε Πάστα Ελιάς και Σουσάµι

Η συνταγή για μακαρόνια µε πάστα ελιάς και σουσάµι.

Κανελόνια με Σπανάκι

Η συνταγή για κανελόνια με σπανάκι.

Κοτόπουλο µε Μπαχαρικά και Αρωµατικά, µε Μακαρόνια

Η συνταγή για κοτόπουλο με µπαχαρικά και αρωµατικά, µε µακαρόνια.

Ελαφρύ Σουφλέ με Πένες και Γαλοπούλα

Υπάρχει όμως τρόπος να μαγειρέψουμε ένα σουφλέ ζυμαρικών πολύ πιο ελαφρά, με λιγότερες θερμίδες αλλά όλη τη γεύση.

Εύκολο Μακαρονάκι Ογκρατέν

Κιμάς, λαχανικά και τυριά σε ένα υπέροχο γκρατέν, που έχει όλα όσα αγαπάμε.

Μακαρονάδα με Θαλασσινά στα Γρήγορα

Πώς θα φτιάξεις μία μακαρονάδα με θαλασσινά στα γρήγορα.

Κους Κους Κοκκινιστό

Πώς θα φτιάξεις κοκκινιστό κους κους.