banner
banner
banner

Κοτόπουλο Tikka (εστιατόριο Jaipur Palace)

Συνταγή

Κοτόπουλο Tikka (εστιατόριο Jaipur Palace)
Υλικά (για 2 άτομα)

200 γρ. κοτόπουλο-μπούτι χωρίς κόκαλα

50 γρ. γιαούρτι στραγγιστό

2 κ.σ. ξίδι

2 γρ. τσίλι

5-10 γρ. κύμινο

Garam masala (κάρδαμο, πιπέρι και άλλα μπαχαρικά)

1 κ.σ. τζίντζερ πολτός

1 κ.σ. σκόρδο πολτός

1 γρ. κύμινο

Αλάτι κατά βούληση

banner
Παρασκευή

Ανακατεύουμε το κοτόπουλο με το αλάτι, το ξίδι, το σκόρδο, τπν πιπερόριζα και λίγο τσίλι, και το αφήνουμε για 8 με 10 ώρες στο ψυγείο. Το κοτόπουλο θα απορροφήσει τα μπαχαρικά και θα γίνει μαλακό. Στη συνέχεια, ρίχνουμε το κοτόπουλο στο γιαούρτι, το κύμινο, το garam masala, το αλάτι, και τα άλλα ινδικά μπαχαρικά, και το βάζουμε πάλι για 2 με 3 ώρες στο ψυγείο. Περνάμε το κοτόπουλο στα σουβλάκια και τα ψήνουμε στα κάρβουνα. Σερβίρουμε με σάλτσα γιαουρτιού/δυόσμου.


Γλυκό

Στο τραπέζι

banner

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

banner

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

banner

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

banner

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος