Υλικά
Υλικά (για 4 άτομα)
200 γρ. ξερά βερίκοκα
4 κ.σ. λάδι
2 κομμάτια κανέλας των 2 εκ.
2 κρεμμύδια κομμένα
600 γρ. κοτόπουλο σε κύβους 2 εκ.
4 ντομάτες κομμένες
1-2 κ.σ. φρέσκο κόλιαντρο, κομμένο
Σκόνη masala*, αλάτι
*Masala
6-8 κόκκινες ξερές καυτερές πιπεριές
1 1/2 κ.γλ. σπόροι κύμινου
1 1/2 κ.σ. σπόροι κόλιαντρου
1 κομμάτι κανέλας των 2 εκ.
5 κόκκοι πράσινου κακουλέ
5 γαρίφαλα
2 κ.σ. πομάδα τζίντζερ/σκόρδου
Παρασκευή
Μουλιάζουμε τα βερίκοκα σε 250 ml κρύο νερό για μία νύχτα (ή 2-3 ώρες σε ζεστό νερό), μέχρι να μαλακώσουν.
Τρίβουμε μαζί όλα τα υλικά του masala.
Ζεσταίνουμε το λάδι σε μεγάλο βαρύ τηγάνι και προσθέτουμε την κανέλα.
Μετά από 2 λεπτά προσθέτουμε τα κρεμμύδια να σιγοκαβουρδιστούν, εν συνεχεία το masala, και σοτάρουμε μέχρι το λάδι να αρχίσει να ξεχωρίζει.
Τοποθετούμε και το κοτόπουλο και το σοτάρουμε για 5 λεπτά.
Αλατίζουμε και προσθέτουμε ντομάτες και βερίκοκα, συν το νερό των βερίκοκων.
Ανακατεύουμε καλά, σκεπάζουμε και σιγομαγειρεύουμε, μέχρι να μαλακώσει το κοτόπουλο.
Εάν η σάλτσα είναι νερουλή, βράζουμε το φαγητό με το καπάκι ανοιχτό, μέχρι να πήξει.
Ανακατεύουμε το φρέσκο κόλιαντρο και σερβίρουμε.