Μαγειρεύεται με κάθε τρόπο, συνδυάζεται με αμέτρητα υλικά, του πάνε όλες οι σάλτσες, το τρώνε σ’ όλον τον κόσμο και δεν λείπει από το «ρεπερτόριο» κάθε μεγάλου σεφ... Η εύκολη, καθημερινή ή γιορτινή λύση στο τραπέζι ονομάζεται κοτόπουλο• μπορεί και κόκορας ή πουλάδα. Ευτυχώς που αυτή η νόστιμη και υγιεινή τροφή υπάρχει σε αφθονία στις μέρες μας, γιατί μέχρι και πριν από έναν αιώνα αποτελούσε σπάνιο και πολύτιμο έδεσμα... Ένα κομμάτι στήθος στο γκριλ, κι έχεις γεύμα στο λεπτό, το εμπιστεύεσαι στο φούρνο και μετά ροκανίζεις την πετσούλα του, ενώ μια πλούσια ελληνική κοτόσουπα αποτελεί την κατεξοχήν comfort food και σίγουρα, αν το ντύσεις και το στολίσεις ακριβά, θα σε βγάλει ασπροπρόσωπο στο πιο απαιτητικό τραπέζι. Νοστιμότερο, σαφώς, το βιολογικό ή το ελευθέρας βοσκής, αξίζει την τσουχτερή τιμή του, ενώ αν σας βρεθεί «αλανιάρικο» από σπίτι, ετοιμαστείτε να γευτείτε μια βαθιά νοστιμιά, που θυμίζει κυνήγι! Θυμηθείτε, όσο πιο απλός ο τρόπος παρασκευής, τόσο πιο ποιοτικό πρέπει να είναι το κοτόπουλό σας. Οι προτάσεις μας, βεβαίως, συμβαδίζουν με την εποχή…