banner
banner

Κολιοί στο φούρνο με ντομάτα και φέτα

Συνταγή

Κολιοί στο φούρνο με ντομάτα και φέτα
υλικά για 3 άτομα

3 μεγάλοι κολιοί
4 ώριμες ντομάτες
1 φλ.τσ. φέτα σε μικρά κυβάκια
2 σκ. σκόρδο σε φετάκια
1/2 φλ.τσ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
1 κ.σ. δυόσμος ψιλοκομμένος
1 κ.γ. ρίγανη
1/3 φλ.τσ. ε.π. ελαιόλαδο
1 λεμόνι
αλάτι, πιπέρι

banner
παρασκευή

Καθαρίζουμε και πλένουμε τα ψάρια. Τα τοποθετούμε σε πυρίμαχο λαδωμένο σκεύος και αλατοπιπερώνουμε. Ζεματίζουμε για 1' τις ντομάτες σε νερό που βράζει, τις ξεφλουδίζουμε και κόβουμε τις 2 σε κυβάκια και τις άλλες σε φέτες. Ανακατεύουμε σ' ένα μπολ ντομάτα και φέτα, σκόρδο, δυόσμο, ρίγανη, μαϊντανό, αλατοπίπερο και 2 κ.σ. ελαιόλαδο. Μοιράζουμε το μείγμα ντομάτας-φέτας στις κοιλιές των ψαριών (όσο περισσέψει το αφήνουμε έξω). Ραντίζουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και 3 κ.σ. νερό και τοποθετούμε επάνω σε κάθε ψάρι από 1 φετάκι λεμονιού. Ψήνουμε τους κολιούς σε προθερμασμένο στους 190ο φούρνο, για 20'-30' και σερβίρουμε γαρνιρισμένους με μαϊντανό και λίγο ωμό ελαιόλαδο.


Γλυκό

Στο τραπέζι

banner

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

banner

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

banner

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

banner

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος