Follow us

Κολιοί με αρωματικά και κρασί στο φούρνο

Κολιοί με αρωματικά και κρασί στο φούρνο

Υλικά

υλικά για 6 άτομα

6 μεγάλοι κολιοί

1 μαραθόριζα (φινόκιο)

2 καρότα

1 μεγάλο κρεμμύδι

2 σκ. σκόρδο σε φετάκια

200 ml λευκό κρασί

1 κ.γ. θυμάρι, 2 φύλλα δάφνης, 1 κ.γ. ροζ πιπέρι, 3 κεδροκούκουτσα 1 κ.γ. ρίγανη

μερικά κλωναράκια μαϊντανού

1/3 φλ.τσ. ε.π. ελαιόλαδο

ανθός αλατιού, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

παρασκευή

Καθαρίζουμε, πλένουμε και αν μπορούμε φιλετάρουμε τα ψάρια.

Αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε στην άκρη.

Πλένουμε τα λαχανικά μας και κόβουμε τα καρότα στα 2 κατά μήκος και κατόπιν σε λεπτές λωρίδες, τη μαραθόριζα σε λεπτές φέτες, ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι.

Σε βαθύ τηγάνι βάζουμε 4 κ.σ ελαιόλαδο και προσθέτουμε το κρεμμύδι, τη μαραθόριζα, το καρότο και τα αρωματικά (πλην ρίγανης) και μπαχαρικά μας.

Σιγοψήνουμε ανακατεύοντας όσο χρειάζεται (περ.

5') για να μαλακώσουν τα λαχανικά.

Ρίχνουμε τότε το κρασί και αφήνουμε να σιγοβράσει μέχρι να μειωθεί στο μισό.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ο.

Σε ένα πυρίμαχο σκεύος απλώνουμε το περιεχόμενο του τηγανιού ομοιόμορφα και τοποθετούμε επάνω τα ψάρια.

Ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και λίγη ρίγανη και ψήνουμε για 10'.

Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και αφήνουμε ακόμα 8'-10'.

Πριν το σερβίρισμα αφαιρούμε τη δάφνη και τα κεδροκούκουτσα.

Μοιράζουμε στα πιάτα τα χορταρικά και βάζουμε επάνω από ένα ολόκληρο ή δυο φιλέτα ψαριού.

Γαρνίρουμε με μαϊντανό.

Επίσης...

Εξωτική Σαλάτα

Ένα ολόκληρο πρωινό με τον Νίκο Βαρβέρn. Ο signore Interni + Moda Bagno ξεναγεί το ΕΥ στο σπίτι του και μας μαγειρεύει ότι επιφυλάσσει μόνο στους εντιμότατους φίλους του.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Μπακαλιαροκεφτέδες

Πώς θα φτιάξεις μπακαλιαροκεφτέδες.

Πιπεράτος Σολομός

Η συνταγή για πιπεράτο σολομό.

Σουπιές µε Σπανάκι

Η συνταγή για σουπιές µε σπανάκι.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.

Πράσα, Ρύζι και Σουπιά

Η συνταγή για πράσα, ρύζι και σουπιά.

Γαλέος µε Σπανάκι

Η συνταγή για γαλέο με σπανάκι.

Χταπόδι Στιφάδο

Η συνταγή για χταπόδι στιφάδο.

Σουφλέ με Παστό Μπακαλιάρο και Λαχανικά

Στην Ελλάδα δεν συνηθίζουμε τα σουφλέ με ψάρι και θαλασσινά, όλη η Ευρώπη όμως τα λατρεύει.

Μύδια Σαγανάκι με Φέτα

Η συνταγή για μύδια σαγανάκι με φέτα.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.