Υλικά
Υλικά
500 γρ. κιμά από βοδινή ή μοσχαρίσια σπάλα
1/2 φλιτζάνι ψίχα από καλαμποκόψωμο
3 αβγά
125 γρ. κατσικίσια γραβιέρα, τριμμένη και χωρισμένη στα δύο
125 γρ. κεφαλοτύρι ή πεκορίνο, τριμμένο και χωρισμένο στα δύο
1 κ. κ. ρίγανη ψιλοτριμμένη
1 κ. κ. αλάτι
½ κ. κ. πιπέρι μαύρο
3 κ. σ. ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι, κομμένο σε κυβάκια
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
2 λίτρα ζωμό κότας
1 κιλό αντίδια, ψιλοκομμένα
λίγο μπούκοβο
χυμό από 1/2 λεμόνι για το σερβίρισμα
Παρασκευή
Αναμειγνύουμε τον κιμά με το τριμμένο ψωμί, το ένα αβγό, τη μισή ποσότητα από τη γραβιέρα και το κεφαλοτύρι, τη ρίγανη και προσθέτουμε το αλάτι και το πιπέρι.
Ανακατεύουμε καλά το μείγμα και το πλάθουμε σε κεφτέδες μετρίου μεγέθους.
Υπολογίζουμε να βγουν 25-30 κεφτέδες.
Ζεσταίνουμε δύο κουταλιές από το ελαιόλαδο σε μέτρια θερμοκρασία και σοτάρουμε λίγους-λίγους τους κεφτέδες για 3-5 λεπτά, μέχρι να πάρουν χρώμα.
Δεν χρειάζεται να ανησυχήσουμε αν δούμε πως παραμένουν ακόμα κόκκινοι εσωτερικά, γιατί θα βράσουν και στο ζωμό.
Βγάζουμε τους κεφτέδες από το τηγάνι και τους αφήνουμε να στεγνώσουν πάνω σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
Ζεσταίνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο σε μια μεγάλη κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα μαραίνουμε για μερικά λεπτά.
Πριν πάρουν χρώμα, προσθέτουμε το ζωμό και τον αφήνουμε να πάρει βράση.
Προσθέτουμε και τα αντίδια, χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και τα αφήνουμε να μαραθούν για καμιά δεκαριά λεπτά, με σκεπασμένο το σκεύος.
Στη συνέχεια, προσθέτουμε τους κεφτέδες και τους βράζουμε στο ζωμό για άλλα 5 λεπτά.
Στο μεταξύ, χτυπάμε τα αβγά με τα υπόλοιπα τυριά σε ένα μπολ και σταδιακά προσθέτουμε το ζεστό ζωμό της σούπας στο μπολ, ανακατεύοντας τη συνεχώς για να δέσει.
Αργά-αργά, ρίχνουμε αυτό το μείγμα στη ζεστή σούπα.
Σκεπάζουμε το σκεύος και αφήνουμε τη σούπα να σιγοβράσει για ½ λεπτό.
Αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε το μπούκοβο και το χυμό του λεμονιού και σερβίρουμε αμέσως.
Θ.Τ.