Υλικά
υλικά
1 1/2 κ. κατσικάκι, κομμένο σε μερίδες
1 1/2 κ. χόρτα άγρια (ραδίκια, σταμναγκάθι, ζοχούς κ.λ.π.)
1 ματσάκι καυκαλήθρες
1/2 ματσάκι μάραθος ή άνηθος
2 μέτρια κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
5-6 φρέσκα κρεμμυδάκια, σε φετάκια
3/4 φλ. τσ. ε.π. ελαιόλαδο
1 φλ. τσ. λευκό κρασί
2 λεμόνια, το χυμό
αλάτι, πιπέρι
παρασκευή
Καθαρίζουμε, πλένουμε καλά τα χόρτα και τα ζεματίζουμε σε βραστό νερό για 5΄.
Τ' αφήνουμε σε σουρωτήρι να στραγγίξουν.
Πλένουμε και στεγνώνουμε τα μυρωδικά.
Τα κόβουμε όχι πολύ ψιλά και τα κρατάμε χωριστά.
Πλένουμε το κρέας και το σκουπίζουμε καλά με χαρτί κουζίνας.
Σε μεγάλη, φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το μισό ελαιόλαδο και κοκκινίζουμε τα κομμάτια του κρέατος σε μέτρια φωτιά, γυρίζοντάς τα συχνά.
Αν η κατσαρόλα δεν τα χωράει στη σειρά, τα ροδίζουμε τμηματικά.
Προσθέτουμε στην κατσαρόλα το κρεμμύδι, και σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσει.
Σβήνουμε με το κρασί.
Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και ένα φλ.
τσ.
νερό, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε το κρέας να σιγοψηθεί περίπου 1.45' ώρα, μέχρι να μαλακώσει.
Το βγάζουμε από την κατσαρόλα μαζί με τη σάλτσα του και το διατηρούμε ζεστό σε πιατέλα. Ρίχνουμε στην κατσαρόλα το υπόλοιπο ελαιόλαδο και συγχρόνως τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τα χόρτα.
Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και τα γυρίζουμε 3'-4', να μαραθούν, χρησιμοποιώντας μία σπάτουλα και ξεκολλώντας από τον πάτο τα υπολείμματα του κρέατος.
Ξαναβάζουμε το κρέας στην κατσαρόλα και αφήνουμε να σιγοψηθεί με τα χόρτα 20΄.
Δοκιμάζουμε το αλάτι.
Τα τελευταία 10' προσθέτουμε τα μυρωδικά (καυκαλήθρες, μάραθο) και το χυμό του λεμονιού.
Σερβίρουμε το φαγητό ζεστό, με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.