banner
banner
banner

Κατσικάκι με σταμναγκάθι

Συνταγή

Κατσικάκι με σταμναγκάθι
Υλικά

1 κ. κατσικάκι “φουριάρικο” ελευθέρας βοσκής
2 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
200 ml ζωμός λαχανικών
400 γρ. σταμναγκάθι
250 γρ. άγριες αγκινάρες
Χυμός από 1–2 λεμόνια
1 κ.γ. ξύσμα λεμόνι
1 κ.γ. ξύσμα περγαμόντο
2 κ.γ. άνηθο ψιλοκομμένα
1 κ.γ. κορν φλάουρ
Αλάτι, πιπέρι

banner
Εκτέλεση

Τσιγαρίζουμε καλά το κρέας (σκέτο) να πάρει χρώμα και προσθέτουμε τα κρεμμύδια ανακατεύοντας μέχρι να καραμελώσουν. Αλατοπιπερώνουμε, καλύπτουμε με νερό το κρέας, βάζουμε τον ζωμό των λαχανικών και μαγειρεύουμε με κλειστό καπάκι για περίπου 45 λεπτά.
Προσθέτουμε τις αγκινάρες και μαγειρεύουμε για άλλα 15 λεπτά. Ζεματάμε σε ανοιχτή κατσαρόλα το σταμναγκάθι για 10 λεπτά περίπου. Προσθέτουμε το σταμναγκάθι στο κρέας μαζί με λίγο από το ζουμί του, τον άνηθο, το ξύσμα λεμονιού και τον χυμό λεμονιού και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν για 10 λεπτά. Δένουμε τη σάλτσα με κορν φλάουρ.
(σημ.  -Για μία μερίδα μόνο, μπορούμε να περάσουμε το κρέας από το τηγάνι με το σταμναγκάθι και λίγο ζουμί, λεμόνι και στο τέλος να δέσουμε με κορν φλάουρ.
Σημ.: αντί για ξύσμα λεμονιού μπορούμε να βάλουμε ένα μείγμα από ξύσμα περγαμόντου και ξύσμα λεμονιού).

*Η συνταγή είναι από το εστιατόριο "Veneto" στο Ρέθυμνο.


Γλυκό

Στο τραπέζι

banner

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

banner

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

banner

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

banner

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος