banner
banner
banner

Καστανό ρύζι με σολομό και μπαχαρικά

Συνταγή

Καστανό ρύζι με σολομό και μπαχαρικά
Υλικά

250 γρ. καστανό ρύζι
800 ml δυνατό ζωμό λαχανικών
4 φιλέτα σολομού χωρίς το δέρμα 
1 κ.γ. τζίντζερ σε σκόνη
1 κ.γ. κύμινο τριμμένο
1 κ.γ. κουρκουμάς
Ξύσμα ενός λεμονιού
150 γρ. πράσινες ελιές σε φέτες
¾  φλ. μαϊντανός ψιλοκομμένος

banner
Εκτέλεση

Πλένουμε, στεγνώνουμε και αλατίζουμε το σολομό. Ανακατεύουμε σε μπολ τα μπαχαρικά και πασπαλίζουμε τον σολομό από όλες τις μεριές.  Τον βάζουμε σε ρηχό πυρίμαχο ταψάκι, καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στην άκρη. Βράζουμε το ρύζι στον ζωμό λαχανικών σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά για 15 λεπτά. Αποσύρουμε από τη φωτιά, σκεπάζουμε με πετσέτα και μετά με το τάπωμα και αφήνουμε το ρύζι να μείνει ανενόχλητο για να απορροφήσει τον ζωμό όση ώρα ετοιμάζουμε τον σολομό. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200o C. Αφαιρούμε τη μεμβράνη και φουρνίζουμε. Ψήνουμε για 10-15λεπτά. Βγάζουμε τα φιλέτα με σπάτουλα στην άκρη. Μεταφέρουμε το ρύζι σε βαθουλή πιατέλα, ρίχνουμε μέσα τους χυμούς του σολομού και τις ελιές και ανακατεύουμε προσεκτικά. Σερβίρουμε το ρύζι με ένα φιλέτο σολομού σε κάθε πιάτο και πασπαλίζουμε με τον μαϊντανό.


Α.Τ.


Γλυκό

Στο τραπέζι

banner

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

banner

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

banner

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

banner

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος