Follow us

Καβουροκεφτέδες (crab cakes)

Καβουροκεφτέδες (crab cakes)

Υλικά

Yλικά

800 γρ. ψαχνό από καβούρι (από καβούρι φρέσκο βρασμένο ή από κονσέρβα)

3 αβγά χτυπημένα

60 ml μαγιονέζα

1 κ.σ. Worcestershire sauce

1 κ.σ. sherry

2 κ.σ. μαϊντανός πολύ ψιλοκομμένος

1 κ.σ. κοφτή μουστάρδα σε σκόνη

1 φλ. τριμμένη φρυγανιά

Ελαιόλαδο

Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για τη μαγιονέζα ταρτάρ

200 ml μαγιονέζα

4 κ.σ. φρέσκο κρεμμυδάκι πολύ ψιλοκομμένο

2 κ.σ. κάππαρη πολύ ψιλοκομμένη

2 κ.σ. αγγουράκι τουρσί πολύ ψιλοκομμένο

2 κ.σ. μαϊντανό πολύ ψιλοκομμένο

Φέτες λεμονιού και σχοινόπρασο ή λωρίδες από φρέσκο κρεμμυδάκι (το πράσινο μόνο) για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

Ετοιμάζουμε τη μαγιονέζα ταρτάρ ανακατεύοντας καλά όλα τα υλικά.

Την αφήνουμε στο ψυγείο.

Ετοιμάζουμε τα crab cakes: χωρίζουμε την καβουρόψιχα σε μέτρια κομμάτια και την ανακατεύουμε σε μπολ μαζί με τον μαϊντανό, τη μουστάρδα και τη φρυγανιά.

Σε ξεχωριστό μπολ χτυπάμε καλά τη μαγιονέζα, τα αβγά, τη Worcestershire sauce και το sherry. Ρίχνουμε σιγά -σιγά το μείγμα στο μπολ με την καβουρόψιχα ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να ενωθούν τα υλικά και αλατοπιπερώνουμε -αν το μείγμα μας φαίνεται πολύ αραιό, προσθέτουμε λίγη φρυγανιά ακόμα.

Στρώνουμε ένα ταψί με λαδόκολλα και χωρίζουμε το μείγμα σε 8 κομμάτια.

Αλείφουμε τα χέρια μας με ελαιόλαδο, πλάθουμε προσεκτικά “μπιφτέκια” σε οβάλ σχήμα και τα αραδιάζουμε στο ταψί.

Σκεπάζουμε με άλλο ένα φύλλο λαδόκολλας και αφήνουμε στο ψυγείο για μια ώρα.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160ο C αφαιρούμε τη λαδόκολλα που σκεπάζει τα καβουρομπίφτεκα, τα αλείφουμε με λίγο ελαιόλαδο χρησιμοποιώντας πινέλο και ψήνουμε για 10-15 λεπτά, μέχρι να πάρουν χρυσοκάστανο χρώμα.

Τα μεταφέρουμε στα πιάτα και τα συνοδεύουμε με τη μαγιονέζα ταρτάρ και φέτες λεμονιού.(Σημ.: πιάτο από την αμερικάνικη κουζίνα).

Α.Τ.

Α.Τ.

Επίσης...

Εξωτική Σαλάτα

Ένα ολόκληρο πρωινό με τον Νίκο Βαρβέρn. Ο signore Interni + Moda Bagno ξεναγεί το ΕΥ στο σπίτι του και μας μαγειρεύει ότι επιφυλάσσει μόνο στους εντιμότατους φίλους του.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Μπακαλιαροκεφτέδες

Πώς θα φτιάξεις μπακαλιαροκεφτέδες.

Πιπεράτος Σολομός

Η συνταγή για πιπεράτο σολομό.

Σουπιές µε Σπανάκι

Η συνταγή για σουπιές µε σπανάκι.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.

Πράσα, Ρύζι και Σουπιά

Η συνταγή για πράσα, ρύζι και σουπιά.

Γαλέος µε Σπανάκι

Η συνταγή για γαλέο με σπανάκι.

Χταπόδι Στιφάδο

Η συνταγή για χταπόδι στιφάδο.

Σουφλέ με Παστό Μπακαλιάρο και Λαχανικά

Στην Ελλάδα δεν συνηθίζουμε τα σουφλέ με ψάρι και θαλασσινά, όλη η Ευρώπη όμως τα λατρεύει.

Μύδια Σαγανάκι με Φέτα

Η συνταγή για μύδια σαγανάκι με φέτα.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.