banner
banner
banner

Γαρίδες στο τηγάνι με ντοματίνια και ξύδι βαλσαμικό

Συνταγή

Γαρίδες στο τηγάνι με ντοματίνια και ξύδι βαλσαμικό
Υλικά

2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ. γαρίδες μέτριες
1/4 φλ. ελαιόλαδο
2 κ.σ. ξύδι βαλσαμικό
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
300 γρ. ντοματίνια
1/4 φλ. φρέσκα φύλλα βασιλικού
αλάτι, φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

banner
Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τις γαρίδες, βγάζουμε τη μαύρη φλέβα με μια βελόνα, τις πλένουμε, τις ραντίζουμε με χυμό λεμονιού και τις βάζουμε σε σουρωτήρι στο ψυγείο. Πλένουμε τα ντοματίνια και τα κόβουμε στη μέση. Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια θερμοκρασία. Προσθέτουμε τις γαρίδες, αλατοπιπερώνουμε και μαγειρεύουμε για 3 λεπτά ανακατεύοντας συνεχώς. Τις βγάζουμε σε βαθουλή πιατέλα με τρυπητή κουτάλα. Ρίχνουμε στο τηγάνι τα ντοματίνια και το σκόρδο και μαγειρεύουμε ανακατεύοντας συνεχώς με ξύλινη κουτάλα για 5 λεπτά. Σβήνουμε με το ξύδι, αποσύρουμε από τη φωτιά, βάζουμε μέσα τις γαρίδες και τον βασιλικό και κουνάμε το τηγάνι να ανακατευτούν τα υλικά. Σερβίρουμε με πίτες για σουβλάκι ψημένες ή επάνω σε χυλοπιτάκι νερόβραστο.


Α.Τ.


Γλυκό

Στο τραπέζι

banner

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

banner

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

banner

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

banner

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος