Υλικά
24 μεσαίες γαρίδες Υλικά
½ φλ. μέλι
1 κ.γ. τριμμένο φρέσκο τζίντζερ
1 φλ. καρύδα τριμμένη
1 φλ. ψιλοτριμμένα αμύγδαλα
250 ml κρέμα γάλακτος με πλήρη λιπαρά
2 -3 κ.γ. χυμός λάιμ
1 κ.σ. ξύσμα λάιμ
1 πρέζα πιπέρι καγιεν
Αλάτι
Σπορέλαιο
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τις γαρίδες, τις ζεματάμε 1 λεπτό, τις καθαρίζουμε από το κέλυφος και τη μαύρη «φλέβα» και κρατάμε την ουρά.
Τις στεγνώνουμε με απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Σε ένα απλωτό πιάτα ανακατεύουμε το μέλι με το τζίντζερ και σε ένα βαθύ πιάτο αναμειγνύουμε την καρύδα και τα αμύγδαλα.
Αλατίζουμε ελαφρά τις γαρίδες και τις βάζουμε μέσα στο μείγμα μέλι –τζίντζερ γυρίζοντάς τις να αλειφθούν καλά από όλες τις μεριές.
Τις μεταφέρουμε στο μείγμα καρύδα –αμύγδαλα και τις γυρνάμε να καλυφθούν από το μείγμα και τις πιέζουμε ελαφρά με την παλάμη μας να κολλήσει.
Τις σηκώνουμε πιάνοντάς τις από την ουρά, τις τινάζουμε ελαφρά και τις ακουμπάμε σε λαδόκολα.
Ζεσταίνουμε στο σπορέλαιο σε μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι και τις σοτάρουμε 1 λεπτό από κάθε μεριά μέχρι να ροδίσουν.
Τις βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί.
Τις σερβίρουμε αμέσως μαζί με μια σαλτσούλα που έχουμε φτιάξει χτυπώντας την κρέμα με μια πρέζα αλάτι, το πιπέρι καγιέν και το χυμό και το ξύσμα του λάιμ.
A.T.