Follow us

Γαρίδες "κρεόλ"

Γαρίδες "κρεόλ"

Υλικά

υλικά

500 γρ. γαρίδες μέτριες

2 μέτρια κρεμμύδια, ψιλοκομμένα

200 ml κρέμα γάλακτος με χαμηλά λιπαρά

200 ml γάλα καρύδας (από κονσέρβα)

2 κ.σ. φρέσκο τζίντζερ, σε κομματάκια

3 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένες

1 κ.σ. ξερό εστραγκόν

1 κ.γ. ξερό βασιλικό

1 λεμόνι, το χυμό και το ξύσμα

ψιλοκομμένο μαϊντανό

αλάτι, πιπέρι

παρασκευή

Πλένουμε και καθαρίζουμε τις γαρίδες, κρατώντας κεφάλια και ουρές.

Σε μέτρια κατσαρόλα σοτάρουμε το κρεμμύδι και το τζίντζερ γιά 4'.

Προσθέτουμε το γάλα καρύδας με 200 ml νερό και μόλις πάρει βράση, ρίχνουμε τις γαρίδες , αλάτι, πιπέρι και τα μυρωδικά και σιγοβράζουμε για 10΄.

Προσθέτουμε το χυμό, το ξύσμα από το μισό λεμόνι, το σκόρδο και βράζουμε άλλα 2'.

Αν θέλουμε τη σάλτσα λιγότερη και πιο πυκνή, αφαιρούμε τις γαρίδες και τη βράζουμε για να μειωθεί.

Σερβίρουμε σε βαθύ σκεύος, γαρνίροντας με τον μαϊντανό.

Το πιάτο αυτό με την πλούσια σάλτσα, σερβίρεται καλύτερα πάνω σε λευκό ρύζι.

Επίσης...

Εξωτική Σαλάτα

Ένα ολόκληρο πρωινό με τον Νίκο Βαρβέρn. Ο signore Interni + Moda Bagno ξεναγεί το ΕΥ στο σπίτι του και μας μαγειρεύει ότι επιφυλάσσει μόνο στους εντιμότατους φίλους του.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Μπακαλιαροκεφτέδες

Πώς θα φτιάξεις μπακαλιαροκεφτέδες.

Πιπεράτος Σολομός

Η συνταγή για πιπεράτο σολομό.

Σουπιές µε Σπανάκι

Η συνταγή για σουπιές µε σπανάκι.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.

Πράσα, Ρύζι και Σουπιά

Η συνταγή για πράσα, ρύζι και σουπιά.

Γαλέος µε Σπανάκι

Η συνταγή για γαλέο με σπανάκι.

Χταπόδι Στιφάδο

Η συνταγή για χταπόδι στιφάδο.

Σουφλέ με Παστό Μπακαλιάρο και Λαχανικά

Στην Ελλάδα δεν συνηθίζουμε τα σουφλέ με ψάρι και θαλασσινά, όλη η Ευρώπη όμως τα λατρεύει.

Μύδια Σαγανάκι με Φέτα

Η συνταγή για μύδια σαγανάκι με φέτα.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.