Follow us

Γαρίδας εγκώμιον

Μετά την πληθωρική κρεατοφαγία των εορτών, νιώθεις την ανάγκη να στραφείς στη θάλασσα και στις τροφές της.

Γαρίδας εγκώμιον

Παρότι δεν είναι κατοχυρωμένες ως Προϊόντα με Ονομασία Προέλευσης, οι γαρίδες του Αμβρακικού, του Πλαταμώνα, της Κοιλάδας και το συμιακό μικροσκοπικό γαριδάκι βρίσκονται στην καρδιά μας. Η δημοτικότητά τους δεν είναι τυχαία. περιέχουν ένα αμινοξύ, τη γλυσίνη, η οποία σε συνδυασμό με τις 42 μονάδες γλουταμινικού και τις 92 ινοσινικού (inosinate) οξέος ανά 100 γρ. τους δίνει μια μοναδική umami αίσθηση. Γι’ αυτό, προσωπικώς, δεν πετάω ποτέ τα κελύφη και τα κεφάλια όταν τις καθαρίζω. τα σοτάρω, τα σβήνω με κρασί, τα βράζω με λαχανικά και φτιάχνω έναν πυκνό ζωμό τον οποίο χρησιμοποιώ ως βάση σε σάλτσες για μακαρονάδες, ριζότο, ή για τις ίδιες τις γαρίδες. Δ.Α.

Επίσης...

Το premium μ. Artisan Water, ένα ελληνικό gastro-lifestyle νερό

Με έμφαση στην ξεχωριστή γεύση και παρουσία, το premium μ. Αrtisan Water ανώτερης ποιότητας και αισθητικής, συστήθηκε στον κόσμο της γαστρονομίας.

Ανοιξιάτικες πίτες

Οι πίτες είναι κορυφαίο ελληνικό γαστρονομικό brand, έρωτας διαχρονικός και, πιο πεζά, ο πιο ωραίος τρόπος για να ταΐσεις πολύ κόσμο και να περισσέψει για κολατσιό, για το γραφείο, το σχολείο και τα συναφή.

Περισσότερα από

15 τρόποι να απολαύσουμε τα όστρακα

Νόστιμα, ελαφριά, υγιεινά. Και κάτι ακόμα σημαντικό: τα όστρακα σε ταξιδεύουν. Είναι το πιάτο που θα κάνει τη διαφορά στο τραπέζι, απλά και εύκολα. Στο καθημερινό και στο πιο "περιποιημένο".

Ταραμοσαλάτα; Φτιάξτε την καλύτερη!

Το πιάτο-βεντέτα που δεν λείπει ποτέ από το τραπέζι της νηστείας (αρχής γενομένης από την Καθαρή Δευτέρα) είναι σίγουρα η ταραμοσαλάτα. Τι χρειάζεται για να είναι επιτυχημένη;