Follow us

Φοντί με μύδια σε κρέμα σκόρδου

Μια παλιά αγάπη αλλάζει ρούχα και έρχεται ξανά στη μόδα. Εκσυγχρονίζεται και μας έλκει σα μαγνήτης γύρω από τη θέρμη της. Αλλιώτικα, προκλητικά φοντί για σούπερ παρεΐστικο cocoonig.

Φοντί με μύδια σε κρέμα σκόρδου

Υλικά

Υλικά (για 4 άτομα)

2 σκόρδα ολόκληρα

3 κ.γλ. αλάτι

500 ml νερό

1 κ.σ. ελαιόλαδο

1 κ.σ. κορνφλάουρ

1 1/2 κ.γλ. πάπρικα

250 γρ. ψωμί μπαγιάτικο, κομμένο σε κύβους

100 γρ. έμενταλ τριμμένο

300 ml dry sherry

600 γρ. μύδια καθαρισμένα και βρασμένα.

Παρασκευή

Κόβουμε τις κορυφές από τα κεφαλάκια του σκόρδου, τα ραντίζουμε με λάδι και τα ψήνουμε στο φούρνο στους 180°C για 30 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν).

Με ένα πιρούνι ενώνουμε το ψημένο σκόρδο, το αλάτι, την πάπρικα και το κορνφλάουρ.

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε ελαφρώς το παραπάνω μίγμα, προσθέτουμε το νερό και το ψωμί και αφήνουμε να βράσει σε χαμηλή φωτιά για 10-15 λεπτά, μέχρι να αρχίζει να πήζει.

Σε αυτό το σημείο, προσθέτουμε το τριμμένο έμενταλ και το ξηρό sherry.

Σερβίρουμε με καθαρισμένα μύδια, τα οποία βουτάμε για 1-2 δευτερόλεπτα στο φοντί.

Επίσης...

Πρασοκιµαδόπιτα

Η συνταγή για πρασοκιμαδόπιτα.

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Λαχανοντολµάδες Κοκκινιστοί

Η συνταγή για κοκκινιστούς λαχανοντολμάδες.

Κοκκινιστό Κουνουπίδι µε Κιµά

Η συνταγή για κοκκινιστό κουνουπίδι µε κιµά.

Μελιτζάνες Μπιφτεκάδα

Η συνταγή για μπιφτεκάδα μελιτζάνες.

Κινέζικο Ρύζι

Πώς θα φτιάξεις κινέζικο ρύζι.