Υλικά
300 γρ. πράσινα φασόλια mungΥλικά
2 κ.σ. λάδι καρύδας
1 κ.γ. κουρκουμάς
1 μέτριο φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
½ φλ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
1 φλ. ντομάτα ψιλοκομμένη
1 φλ. αγγούρι ψιλοκομμένο
1 κ.γ. κύμινο τριμμένο
1 κ.γ. κόλιανδρο τριμμένο
1 κ.γ. σιναπόσπορος ελαφρά καβουρδισμένος
Εκτέλεση
Μουλιάζουμε τα φασόλια αποβραδίς σε νερό.
Τα βράζουμε σε αλατισμένο νερό και τα σουρώνουμε.
Ζεσταίνουμε το λάδι καρύδας στην κατσαρόλα που τα βράσαμε και σοτάρουμε τον κουρκουμά, το κύμινο και το κόλιανδρο σε χαμηλή φωτιά, να βγάλουν τα αρώματά τους.
Προσθέτουμε τα φασόλια και ανακατεύουμε.
Μεταφέρουμε σε σαλατιέρα και προσθέτουμε το φρέσκο κρεμμυδάκι, τον μαϊντανό, τη ντομάτα, το αγγούρι και τον σιναπόσπορο.
Ανακατεύουμε, δοκιμάζουμε το αλάτι και σερβίρουμε.
Σημ. Διαθέσιμα σε αναποφλοίωτη και σπασμένη μορφή ή ολόκληρα, είναι πολύ δημοφιλή φασόλια, που χρησιμοποιούνται στην Ασία.
Τρώγονται ολόκληρα και σαν φύτρα.
Α.Τ.