banner
banner

Φασολάδα της Βόρειας Ελλάδας (Βασίλης Καλλίδης)

Συνταγή

Φασολάδα της Βόρειας Ελλάδας (Βασίλης Καλλίδης)
Υλικά

250 γρ. φασόλια λευκά μέτρια
2 καρότα
4-5 κλωνάρια σέλινο
1 μεγάλο κρεμμύδι
1 καυτερή κόκκινη πιπερίτσα
1 κ.σ. τοματοπελτές
200 ml ελαιόλαδο
1 κ.γλ. αλάτι
1 πρέζα ζάχαρη
1 χωριάτικο λουκάνικο

Χρόνος προετοιμασίας 15΄
Χρόνος μαγειρέματος 1 ½ ώρες για 4 άτομα

banner
Εκτέλεση

Βάζουμε τα φασόλια σε μια μεγάλη κατσαρόλα με 4 λίτρα νερό και τα αφήνουμε να βράσουν. Μόλις πάρουν δυο τρεις βράσεις, τα σουρώνουμε, τα ξεπλένουμε και τα ξαναβράζουμε με 3 περίπου λίτρα νερό. Προσθέτουμε το κρεμμύδι κομμένο σε χοντρά κομμάτια, το καρότο σε ροδέλες και τη μισή ποσότητα ελαιόλαδου και αφήνουμε να βράσουν σε μέτρια φωτιά 45΄-1 ώρα.



Προσθέτουμε τον τοματοπελτέ αραιωμένο με λίγο νερό, το σέλινο χοντροκομμένο, το αλάτι και τη ζάχαρη και βράζουμε περίπου 15 λεπτά. Κλείνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο, ανακατεύοντας απαλά. Σε μικρό αντικολλητικό τηγανάκι ροδίζουμε τις ροδέλες του λουκάνικου και μόλις πάρουν χρώμα, προσθέτουμε την ψιλοκομμένη πιπερίτσα.



Σερβίρουμε τη φασολάδα μοιράζοντας σε κάθε πιάτο το πικάντικο λουκάνικο.


Γλυκό

Στο τραπέζι

banner

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

banner

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

banner

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

banner

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος