Follow us

Φακές στην κατσαρόλα με σουτζούκι-πέταλο και λάχανο

Φακές στην κατσαρόλα με σουτζούκι-πέταλο και λάχανο

Υλικά

Υλικά

200 γρ φακές

150 γρ σουτζούκι πέταλο (ή κάποιο χωριάτικο λουκάνικο, λίγο πικάντικο), κομμένο σε μικρά κυβάκια

4 μικρά καρότα, κομμένα σε ροδέλες

2 κλωνάρια σέλινο-σέλερι, κομμένα σε λεπτές ροδέλες

1/4  από 1 λάχανο, κομμένο σε λωρίδες

1 κ. σ. ελαιόλαδο 

1 μέτριο κρεμμύδι, κομμένο σε ροδέλες

1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένο 

500 ml νερό

450 ml ζωμό λαχανικών

1/4 κ. γ. αλάτι 

1 κ.γ. φρεσκοτριμμένο πιπέρι

κόκκινο πιπέρι ή μπούκοβο (προαιρετικά)

Παρασκευή

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μια μεγάλη κατσαρόλα.

Ρίχνουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα σοτάρουμε, για 4-5 λεπτά, μέχρι να γίνει διάφανο το κρεμμύδι, φροντίζοντας να ανακατεύουμε συχνά.

Ρίχνουμε και τις φακές και το σουτζούκι και σοτάρουμε για 1 λεπτό.

Τέλος, ρίχνουμε το καρότο και το σέλινο-σέλερι και τα σοτάρουμε κι αυτά.

Τα «σβήνουμε» όλα με το νερό και το ζωμό και αλατοπιπερώνουμε, ανάλογα με το πόσο αλμυρός ήταν ο ζωμός μας.

Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και βράζουμε το φαγητό για 25 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν οι φακές.

Δέκα λεπτά πριν κατεβάσουμε το σκεύος από τη φωτιά, ρίχνουμε το λάχανο στην κατσαρόλα και το αφήνουμε να πάρει μια βράση.

Μοιράζουμε το φαγητό στα πιάτα κι αν θέλουμε τα πασπαλίζουμε με λίγο κόκκινο πιπέρι ή μπούκοβο.

Θ.Τ.

Επίσης...

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Πατατο - μουσαακάς με γιαούρτι

Η συνταγή για πατατο - μουσακά με γιαούρτι

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Λαχανοντολµάδες Κοκκινιστοί

Η συνταγή για κοκκινιστούς λαχανοντολμάδες.

Κοκκινιστό Κουνουπίδι µε Κιµά

Η συνταγή για κοκκινιστό κουνουπίδι µε κιµά.

Μελιτζάνες Μπιφτεκάδα

Η συνταγή για μπιφτεκάδα μελιτζάνες.

Κινέζικο Ρύζι

Πώς θα φτιάξεις κινέζικο ρύζι.

Κρασάτα Μανιτάρια

Πώς θα φτιάξεις θαυμάσια κρασάτα μανιτάρια.